Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ekeroth kan värvas av en nystartad sajt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Värvas? Nystartade sajten Nyheteridag.se försöker värva Kent Ekeroth - som filmrecensent.
Foto: Sven Lindwall

Sverigedemokraten Kent Ekeroth kan ha en ny bisyssla på gång. 

Nystartade sajten Nyheteridag.se försöker värva honom – som filmrecensent. 

– Jag har ställt frågan till Ekeroth, säger förre sverigedemokraten Chang Frick, som ligger bakom sajten.

Frick är tidigare känd i mediekretsar sedan han filmade tårtattacken mot Jimmie Åkesson.

Sajten nyheteridag.se har varit i gång en kort tid.

Bolaget bakom sajten är bara några månader gammalt och har tidigare sålt material till bland annat TT, TV4 och Russia Today, enligt Chang Frick, som tidigare var medlem i Sverigedemokraterna.

"Ingen politisk linje"

Han säger att sajten inte har någon politisk linje.

- Vi har ingen uttalad politisk linje. Jag är inte medlem i något. Men jag har ingångar i SD och tänker förstås scoopa på dem. Vi ägs av ett aktiebolag som ägs av Jakob Bergman, säger Chang Frick.

"Ställt frågan"

Bergman är medlem i Piratpartiet.

Chang Frick vill att SD:s riksdagsman Kent Ekeroth ska skriva filmrecensioner på saten och berättar att han har varit i kontakt med Ekeroth.

- Jag har ställt frågan till Ekeroth, det är möjligt att det blir av. Det hade garanterat dragit trafik. Men vi har inte fått svar ännu. Det får vi kolla längre fram, säger Chang Frick.

Andra påtänkta medarbetare enligt Frick är bland andra Anna Troberg från Piratpartiet som är tänkt ska skriva på opinionssidorna.

Uppgifter som Piratpartiets ordförande Anna Troberg tillbakavisar bestämt:

– Jag visste inte ens om att sajten fanns, och det är ingen som har kontaktat mig därifrån.

– De har inte frågat mig, och även om de hade frågat så hade jag sagt nej. Jag lånar inte ut mitt namn till sajter eller tidningar som inte delar mina grundläggande värderingar; om att alla människor är lika mycket värda oavsett var man kommer från, vem man ligger med eller hur gammal man är. Det kan jag inte kompromissa med, säger hon.

Lik Nyheter24

Chang Frick säger att sajten är tänkt att vara lik Nyheter24 och att de som skriver på redaktionell plats ska göra det med journalistisk och objektiv inriktning.

- Jag och Jakob har gjort reklamfilmer åt företag och organisationer. Där har SD varit en kund vid några tillfällen. Inga stora jobb, men likväl. Det är möjligt att vi producerar något mer till SD i framtiden, men det beror förstås på så att det inte krockar med vår nyhetssida. Vi värderar nyhetssidan före SD som kund i det fall det skulle stå en konflikt däremellan, säger Chang Frick.

Expressen har sökt Kent Ekeroth för en kommentar.


EXPRESSEN.SE RÄTTAR: Fel om Ekeroth. I en artikel 31 januari skrev vi om att en nystartad filmsajt vill engagera SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroth som recensent.

I en faktaruta uppgavs att Ekeroth - på den omtalade "järnrörsfilmen" från 2010 - kallade en kvinna för "hora". Den uppgiften är felaktig. Den som på filmen sa "Skit i den här lilla horan! Skit i henne!" var Ekeroths följeslagare, f d SD-riksdagsledamoten Erik Almqvist.
Expressen beklagar förväxlingen.

Kent Ekeroth filmade järnrörsskandalen

I juni 2010 var Kent Ekeroth inbladad i det som blev känt som järnrörsskandalen, när han och två andra sverigedemokrater hamnade i bråk en natt i Stockholm. En film, som Ekeroth själv tog, visar hur han knuffar en kvinna.

Efter Expressen avslöjat historien tvingades han avgå från uppdraget som rättspolitisk talesman.

I januari i år hävdade Kent Ekeroth att han blivit utkastad från krogen Nosh and Chow i Stockholm - för att han är sverigedemokrat. Krogen å sin sida anklagade Ekeroth för att ha uttalat sig kränkande om en kvinnlig gäst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.