Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ekeroth får stöd
av partivännerna

Sverigedemokraten Kent Ekeroth har fått en ny nyckelroll i partiet, trots järnrörsskandalen.
Foto: Roger Vikström

Ett år efter Expressens avslöjande är SD-ledamoten Kent Ekeroth tillbaka i partivärmen, enligt en granskning som DN har gjort.

- Jag känner att jag har väldigt stort stöd i partiet, säger Kent Ekeroth till DN.

I den film som Expressen i en rad, senare prisbelönta, publiceringar kunde avslöja förra året ses riksdagsledamoten Kent Ekeroth, tillsammans med partikamraterna Erik Almqvist och Christian Westling, beväpna sig med järnrör efter ett fyllebråk i centrala Stockholm.

Ekeroth petades från uppdraget som Sverigedemokraternas talesperson på rättsområdet - men har nu åter en nyckelroll i partiet med direkt inflytande över rättsområdet, enligt Dagens Nyheters granskning.

Intresse för kriminalpolitik

- Mitt intresse för kriminalpolitiken har inte minskat bara för att jag inte sitter i justitieutskottet, säger Kent Ekeroth till DN.

Av de motioner som Richard Jomshof, Ekeroths efterträdare som rättspolitisk talesperson, har lämnat in har två tredjedelar undertecknats av dem båda, uppger DN.

De båda har också tillsammans tagit fram partiets nya kriminalpolitiska program.

- Richard har arbetat fram det här tillsammans med mig, säger Kent Ekeroth till DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.