Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ekeroth får stöd
av partivännerna

Sverigedemokraten Kent Ekeroth har fått en ny nyckelroll i partiet, trots järnrörsskandalen.Foto: Roger Vikström

Ett år efter Expressens avslöjande är SD-ledamoten Kent Ekeroth tillbaka i partivärmen, enligt en granskning som DN har gjort.

- Jag känner att jag har väldigt stort stöd i partiet, säger Kent Ekeroth till DN.

I den film som Expressen i en rad, senare prisbelönta, publiceringar kunde avslöja förra året ses riksdagsledamoten Kent Ekeroth, tillsammans med partikamraterna Erik Almqvist och Christian Westling, beväpna sig med järnrör efter ett fyllebråk i centrala Stockholm.

Ekeroth petades från uppdraget som Sverigedemokraternas talesperson på rättsområdet - men har nu åter en nyckelroll i partiet med direkt inflytande över rättsområdet, enligt Dagens Nyheters granskning.

Intresse för kriminalpolitik

- Mitt intresse för kriminalpolitiken har inte minskat bara för att jag inte sitter i justitieutskottet, säger Kent Ekeroth till DN.

Av de motioner som Richard Jomshof, Ekeroths efterträdare som rättspolitisk talesperson, har lämnat in har två tredjedelar undertecknats av dem båda, uppger DN.

De båda har också tillsammans tagit fram partiets nya kriminalpolitiska program.

- Richard har arbetat fram det här tillsammans med mig, säger Kent Ekeroth till DN.