Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efterlysta Annétthe Zettergren vid poolen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Michael Töpffer Expressen/Scanpix 76197

THAILAND/STOCKHOLM. Här gömmer sig den efterlysta förra moderatpolitikern och misstänkta bedragerskan Annétthe Zettergren, 58.

– Nej, nej, det är inte jag, säger hon när Expressen.se konfronterar henne i Thailand.

Men tidigare sambon Jan-Olof Sandersson, som levt sida vid sida med Annétthe i tio år, intygar att bilderna visar kvinnan han tidigare delade sitt liv med: Förra moderata landstingspolitikern Annétthe Zettergren.

Han blir bedrövad när han ser henne vid poolen på Expressens bilder och filmer. Hans åkeriföretag har svårt att gå runt efter att Annétthe misstänks ha plundrat det på 965 000 kronor.

Även flera andra vänner till Annétthe i Sverige och Thailand har bekräftat att det är hon som syns på bilderna.

Annétthe Zettergren flydde från Sverige den 24 september, då hon var misstänkt för att ha lurat skattebetalarna i Värmlands landsting på upp till fyra och en halv miljoner kronor och stulit ytterligare nästan en miljon från sin sambo.

Regelbunden kontakt

Expressen.se har spårat henne till Thailand.

Där känner grannarna henne som "Margareta" eller "Maggan". Själv heter Annétthe just Margareta i mellannamn.

Expressen.se har de senaste dagarna varit i regelbunden kontakt med Annétthe Zettergren via internet. Trots att Expressen.se gett Annétthe Zettergren flera chanser att kommentera sin situation i Thailand har hon avstått från att medverka i en intervju.

– Jag ser ingen anledning att träffa dig överhuvudtaget, skriver hon i ett meddelande.

"Måste ha rättslig hjälp"

Svensk polis vet att den tidigare politikern befinner sig i Thailand. Men landet saknar utlämningsavtal med Sverige. Därför har polisen inte lagt ner resurser på att spåra henne i Thailand.

– Det finns det heller ingen mening med eftersom vi vet att hon är i Thailand. Vi måste ha rättlig hjälp för att kunna höra en person där, säger kammaråklagaren Barbro Brännlund.

Släktingen är häktad

Även en släkting till Annétthe är häktad i sin frånvaro och misstänks för grovt penninghäleri. Enligt åklagaren består misstankarna mot honom i att han ska ha upplåtit sitt bankkonto åt Annétthe Zettergren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.