Foto: Michael Töpffer Expressen/Scanpix 76197
 Foto: Michael Töpffer Expressen/Scanpix 76197

Efterlysta Annétthe Zettergren vid poolen

Publicerad

THAILAND/STOCKHOLM. Här gömmer sig den efterlysta förra moderatpolitikern och misstänkta bedragerskan Annétthe Zettergren, 58.

– Nej, nej, det är inte jag, säger hon när Expressen.se konfronterar henne i Thailand.

Men tidigare sambon Jan-Olof Sandersson, som levt sida vid sida med Annétthe i tio år, intygar att bilderna visar kvinnan han tidigare delade sitt liv med: Förra moderata landstingspolitikern Annétthe Zettergren.

Han blir bedrövad när han ser henne vid poolen på Expressens bilder och filmer. Hans åkeriföretag har svårt att gå runt efter att Annétthe misstänks ha plundrat det på 965 000 kronor.

Även flera andra vänner till Annétthe i Sverige och Thailand har bekräftat att det är hon som syns på bilderna.

Annétthe Zettergren flydde från Sverige den 24 september, då hon var misstänkt för att ha lurat skattebetalarna i Värmlands landsting på upp till fyra och en halv miljoner kronor och stulit ytterligare nästan en miljon från sin sambo.

Regelbunden kontakt

Expressen.se har spårat henne till Thailand.

Där känner grannarna henne som "Margareta" eller "Maggan". Själv heter Annétthe just Margareta i mellannamn.

Expressen.se har de senaste dagarna varit i regelbunden kontakt med Annétthe Zettergren via internet. Trots att Expressen.se gett Annétthe Zettergren flera chanser att kommentera sin situation i Thailand har hon avstått från att medverka i en intervju.

– Jag ser ingen anledning att träffa dig överhuvudtaget, skriver hon i ett meddelande.

"Måste ha rättslig hjälp"

Svensk polis vet att den tidigare politikern befinner sig i Thailand. Men landet saknar utlämningsavtal med Sverige. Därför har polisen inte lagt ner resurser på att spåra henne i Thailand.

– Det finns det heller ingen mening med eftersom vi vet att hon är i Thailand. Vi måste ha rättlig hjälp för att kunna höra en person där, säger kammaråklagaren Barbro Brännlund.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag