Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efterlyst man jobbade på Arlanda – skulle utvisas

Det här är Arlanda flygplats.
Man som jobbade på Arlanda skulle utvisas. Foto: ALEX LJUNGDAHL

En efterlyst man som skulle utvisas ur landet jobbade kvar på Arlanda flygplats. 

Det rapporterar Aftonbladet. 

Mannen har nu omhändertagits. 

På onsdagen fastnade en anställd på Arlanda i en rutinkontroll. Mannen var papperslös och skulle utvisas från Sverige, enligt Aftonbladets uppgifter. När utvisningsbeslutet kom blev mannen också efterlyst. 

Men trots det jobbade alltså mannen på Arlanda flygplats. 

– Det vi kan säga är att vi har omhändertagit en person på Arlanda för det du nämnde, det stämmer, säger Markus Silén, stationsbefäl på Arlandapolisen, till Aftonbladet. 

Enligt tidningens uppgifter hade mannen tillträde till ett behörighetsområde som kollas ”airside”, vilket kräver att man säkerhetsprövas och får en tjänstebricka av Swedavia, som äger flygplatserna. 

Enligt Aftonbladets uppgifter är mannen tagen i förvar och kommer att utvisas i närtid. 

I januari i år avslöjade Expressens Federico Moreno att tre uzbekiska medborgare som befann sig i landet illegalt har jobbat som städare på polisens lokal på Arlanda, som klassas som skyddsobjekt. 

Uzbekerna kunde röra sig fritt innanför Arlandas säkerhetskontroller. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.