Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jagad brottsling gripen på Arlanda efter solresa

En man som misstänks för medhjälp till mord och mordförsök greps på Arlanda.
Arlanda flygplats.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Split, Kroatien.Foto: ELISABETH MONTGOMERY / ELISABETH MONTGOMERY

Just hemkommen från solresan.

Då greps den efterlyste våldsmannen, som enligt Expressens uppgifter kopplas till gängkriget i Norrköping och misstänks för medhjälp till mord och mordförsök.

Den 9 april i år sköts en man till döds vid en snabbmatsrestaurang i Norrköping. Mordet var en del i en pågående gängkonflikt som polisen kopplar till en rad skjutningar, sprängdåd och bilbränder.

Mannen i 25-årsåldern som på fredagen landade på Arlanda efter en solresa till kroatiska Split misstänks för medhjälp till dådet 9 april.

Koppling till mördad mc-ledare

Mannen är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, grov misshandel och våld mot tjänsteman.

– Han ska transporteras till Norrköping och arresten, säger Jonas Schånberg, vakthavande befäl vid Norrköpingspolisen.

Tidningen Aftonbladet var först att berätta om gripandet.

2015 dömdes den nu gripne mannen i samma mål som en ledare för No Surrender, ett mc-gäng som bildades av bland annat tidigare medlemmar ur grupperingen Black Cobra. 

No Surrender-ledaren i fråga mördades utanför en nattklubb i Norrköping 2019.

Kaos vid nattklubben

Mordet blev mycket uppmärksammat: Mc-ledaren hade nyss muckat ur fängelset när han sköts till döds i natten. Vittnen talade om panik och kalabalik när rutor krossades.

Ytterligare en man, också med koppling till No Surrender, dog i attacken. Polisen har i dagsläget ingen misstänkt för dubbelmordet.

Enligt tidningen NT är polisens teori att det finns en koppling mellan dubbelmordet 2019 och mordet vid snabbmatsrestaurangen 9 april i år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.