Donald Trump har nu riktat in sig på skatterna. Foto: Ron Sachs / CNP / POLARIS/IBL POLARISDonald Trump har nu riktat in sig på skatterna. Foto: Ron Sachs / CNP / POLARIS/IBL POLARIS
Donald Trump har nu riktat in sig på skatterna. Foto: Ron Sachs / CNP / POLARIS/IBL POLARIS
Skattereformen väntas vara den största sedan Ronald Reagans tid. Foto: Ron Edmonds / APSkattereformen väntas vara den största sedan Ronald Reagans tid. Foto: Ron Edmonds / AP

Skattereformen väntas vara den största sedan Ronald Reagans tid.

 Foto: Ron Edmonds / AP

Efter tuffa nederlaget – ny utmaning för Trump

Publicerad

Donald Trump lovade på fredagen "massiva" skattesänkningar. Planen presenteras nästa vecka och kommer att ge skattesänkningar för både de enskilda amerikanerna och företagen, skriver AP.

Den nya skattereformen som förväntas stå klar före årsskiftet kan bli den största skattereformen sedan Ronald Reagans tid.

Det uppger SvD.

Donald Trump led tidigare ett tufft nederlag när hans nya förslag till sjukvårdsreform fick nobben. Nu väntas ännu en tuffare uppgift, att få igenom en ny skattereform utan de pengar som en upprivning av Obamacare skulle ha gett honom.

Hur mycket den nya reformen kommer att minska skattetrycket återstår att se. Men president Donald Trump sa under fredagen att den skatteplan han ska presentera nästa vecka ska ge skattesänkningar både för amerikanerna och för de amerikanska företagen. Han förväntas ge besked om en ny skattereform i en exekutiv order till finansministern Steven Mnuchin.

Syftet är att se över skatteregleringarna från förra året, med fokus på de som slagit hårdast på amerikanarna.

 

LÄS MER: Donald Trump hyllas – för skatteplanering

 

Mnuchin ska tidigare under veckan ha sagt att administrationen siktar på att den största skattereformen sedan Ronald Reagans tid som president ska vara klar före årsskiftet, enligt SvD.

Ser över Dodd Frank-lagen

I samband med det nya beskedet ska Donald Trump också se över Dodd Frank-lagen, som antogs av den tidigare presidenten Barack Obama under 2010. Lagen stiftades efter krisen och var tänkt att förhindra en ny finanskris men i dag anses den alltmer kantas av en rad frågetecken.

Vita husets ekonomiska rådgivare, Gary Cohn, säger att han och finansministern lägger mycket tid på samarbete med skattepolitiken, och att det kommer att bli ett "samlat förslag" från Trump-administrationen.

LÄS MER: Donald Trump tackar sig själv efter fyllnadsval

 

Angående handelspolicyn sa Gary Cohn att administrationen vill hålla handeln "fri, öppen och rättvis". När det gäller gränsskatten sade han att "det finns vissa saker vi gillar" men också att "det är vissa saker vi inte gillar", uppger SvD.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag