Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter tågkaoset – ”särskild händelse” utlyst

Så har Trafikverket rustat för att hantera tågstrul.

Trafikverkets senfärdighet med att berätta om förestående banarbeten har lett till stora problem med att boka tågbiljetter.

Nu lovar myndigheten bättring: En så kallad särskild händelse har utlysts för att kraftsamla kring planeringen, skriver branschsajten jarnvagar.nu.

– Vi skapar en särskild organisation för att kraftsamla vårt arbete med det nya planeringsverktyget MPK och för att ge tågtrafikföretagen bättre information kring kommande banarbeten och behoven att ställa in eller leda om tåg, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

Den särskilda organisationen som inrättas syftar till att kraftsamla arbetet med det nya planeringsverktyget MPK samt att ge tågtrafikföretagen bättre information kring kommande banarbeten och behov när det kommer till att ställa in eller leda om tåg. Vinsten är bättre framförhållning och snabbare besked, förklarar Bengt Olsson.

– Det ger en ökad snabbhet helt enkelt. Järnvägsföretagen ska själva kunna lägga in i det här systemet hur de vill köra och de ska kunna få ett kvickt svar på det, säger Olsson till TT. 

Meteorologen: Här blir det tvåsiffrigt i helgen

”Lågtrycket drar upp mild luft”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.