Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Amelia, 21, hittad död utanför paradisön

Amelia eftersöktes i Kambodja och har nu hittats död.
21-åriga Amelia Bambridge hade tagit ett sabbatsår för att resa.Foto: Facebook / Privat
Amelia Bambridge försvann från en strandfest den 24 oktober. Foto: Facebook / Privat
En sista bild från festkvällen är det sista spåret.

Amelia Bambridge, 21, försvann spårlöst under en strandfest på Koh Rong, Kambodja. 

Efter en veckas stor sökinsats har studenten nu hittats död – flera mil från där hon försvann, nyhetsbyrån AP.

Det var i onsdags förra veckan som brittiska studenten Amelia Bambridge, 21, försvann på populära backpackerön Koh Rong i Kambodja. 

Det sista spåret efter henne var en bild av henne som lades upp på sociala medier under en strandfest under onsdagskvällen. 

På torsdagen gick den kambodjanska polisen ut med beskedet att man hittat 21-åringens livlösa kropp i vattnet, många mil från stranden hon tros ha försvunnit från. 

– Enligt de som nu transporterar hennes kropp till land är det med nästan 100 procent säkerhet hon med tanke på kroppsdetaljer som tatueringar, säger Chuon Narin, polischef i Preah Sihanouk-provinsen, skriver Sky News.

Kroppen hittades nära den thai-kambodjanska gränsen utanför ön Koh Kham och omhändertogs av personer inom Kambodjas nationella kommitté för sjösäkerhet.

En obduktion kommer ett genomföras när kroppen tagits till land, men enligt polisen verkar dödsorsaken vara drunkning, skriver brittiska The Argus.

Familj och vänner letat

Vänner anmälde Amelia försvunnen efter att de hittat hennes tillhörigheter på stranden morgonen efter strandfesten.

Under veckan har den lokala polisen och brittiska UD samarbetat för att hitta Amelia Bambridge och hennes familj har åkt till ön för att delta själva i sökinsatsen. 

Hennes syster, som stannade hemma, har även samlat in pengar för att få ihop en så stor sökinsats som möjligt.

Sökinsatser har letat i vattnet, längs stränderna och i djungeln på ön utan framgångar - fram tills nu. 

Familjen har tidigare berättat att Amelia tagit ett sabbatsår för att resa och att hon hade sparat ihop pengarna till sin drömresa i minst två år. Amelia reste först till Vietnam, där hon träffade sin pappa, och sedan själv vidare till Kambodja. 

Vänner som hon har träffat på ön som hon är försvunnen från har berättat att de blev oroliga när de inte kunde hitta henne morgonen efter fest och att det inte var likt henne att försvinna i väg själv. 

Sex män har förhörts efter studentens försvinnande, men ingen är misstänkt för brott.

Sista bilden på Elise – innan hon försvann

Mysteriet på den thailändska

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.