Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter skandalerna: Prins Harry blir Spindelmannen

Meghans tårar – i trailern till ”Harry och Meghan”
Prins Harrys klär ut sig till Spindelmannen i ett videomeddelande till sörjande militärbarn.
Foto: Scotty's TV / Youtube
I slutet av klippet avslöjar prins Harry att han döljer sig under dräkten.
Foto: Scotty's TV / Youtube

Prins Harrys och Meghan Markles kommande Netflix-dokumentär uppges skapa panik i brittiska kungahuset. 

Mitt i turbulensen – samma dag som brodern prins William och hans fru Kate avslutar sitt USA-besök – klär Harry ut sig till Spindelmannen i en videohälsning till sörjande militärbarn, rapporterar The Guardian

– Ge er ut, ha den bästa tiden och god jul, säger prinsen i klippet. 

Det har varit en minst sagt stökig vecka för det brittiska kungahuset. 

Under torsdagen släpptes den dramatiska trailern till Harrys och Meghans kommande Netflix-dokumentär där Meghan syns gråta och Harry sammanbitet konstaterar: 

– Ingen ser vad som händer bakom stängda dörrar... Jag var tvungen att göra allt för att skydda min familj. 

Dubbelsmäll mot William – gudmor i rasismskandal

Trailern, som vissa hovexperter beskrivit som en krigsförklaring mot kungahuset, rapporteras ha orsakat panik i kungahuset. 

Den släpptes i torsdags samtidigt som Harrys bror, tronarvingen prins William och prinsessan Kate Middleton befann sig på ett statsbesök i USA. 

Som grädde på moset tvingades även prins Williams gudmor Susan Hussey lämna hovet efter att vid upprepade tillfällen ha frågat en svart, brittisk kvinna vilken del av Afrika hon kom ifrån.

Harrys och Meghans kommande Netflix-dokumentär uppges skapa panik i brittiska kungahuset.
Foto: NETFIX / STELLA/DDP/FERRARI DDP/FERRARI

Under lördagen reste William och Kate hem till Storbritannien för ett väntande krismöte med kung Charles inför de tre första avsnitten av Harrys Netflix-serie som släpps nästa vecka. 

Då dök Harry upp som Spindelmannen i en videohälsning till Scotty’s Little Soldiers, en välgörenhetsorganisation för barn som förlorat militärföräldrar. 

– Julen är en högtid då vi saknar våra älskade väldigt, väldigt mycket och det är OK, säger Harry i videohälsningen där han är maskerad som superhjälten. 

Barnens glädje över Harrys julhälsning

Prinsen själv miste sin mor, prinsessan Diana, i en bilolycka 1997 då han var 12 år. 

– Men samtidigt kan det vara möjligt att känna skuld för att man har roligt utan våra föräldrar. Men jag är här för att försäkra er om att våra föräldrar alltid vill att vi ska ha roligt, OK? Så känn inte skuld, säger Harry som i slutet av klippet avslöjar vem han är genom att dra av masken. 

Barnen uppskattade prins Harrys videohälsning, rapporterar The Guardian. 

– Det är coolt att någon som har varit igenom samma upplevelse som oss tänker på oss. Han är inte bara någon som försöker visa sympati, han vet på riktigt hur det är att växa upp utan ens förälder. Mina vänner tycker det är riktigt coolt att jag får brev och meddelanden från prins Harry, säger 12-åriga Emily Reynolds som förlorade sin pappa när hon var sju år, till The Guardian. 


Första gången sedan 2020 som de fyra syns offentligt tillsammans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.