Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter sabotagen – här får Danne sin nya pool

Äntligen - Danne har fått sin pool.

Efter att en okänd person skurit sönder hans gamla pool har historien fått ett lyckligt slut och i dag var det poolparty.

– Han var helt överlycklig, säger mamma Anita Edström.

Danielle "Danne" Engström, 28, i Essvik utanför Sundsvall lever med en autistisk diagnos och mår väldigt bra att få bada i sin pool.

Men flera gånger har hans pool blivit sönderskuren av okända personer.

I början av juli hände det igen.

– Det är ganska stor pool. Det är väl någon som har gått förbi här på natten och tyckt att det är kul att förstöra, sa Carola Henriksson, en av Danielles heltidsassistenter sedan tolv år, till Expressen efter händelsen.

Invigning på fredagen

När skadegörelsen uppmärksammades var det många som ville hjälpa till. Göran Melins insamlingsstiftelse beslöt sig för att samla in pengar för att ersätta den förstörda poolen.

 

LÄS MER: De vill fixa en ny pool till Danne

 

Och på fredagen kunde den nya poolen invigas, något som Sundsvalls Tidning var först med att berätta.

Danielle "Danne" Engström, 28, i Essvik utanför Sundsvall lever med en autistisk diagnos och mår väldigt bra att få bada i sin pool. Foto: Privat

Stiftelsen startades 2011 efter att Göran Melin avlidit i samband med en trafikolycka. Under onsdagskvällen hade de fått in 11 000 kronor till en ny pool för Danne.

– Vi brukar reagera ganska snabbt. Oftast är det en tidsfråga när sådant här händer. Danne vill bada direkt och nu har vi samlat in lite kapital. Det är många som villkorslöst vill lösa det här, sa stiftelsens talesperson Fredrik Hallstensson när insamlingen startade.

Som mest 15 personer i poolen

Alla frivilliga jobbade in i det sista på torsdagen för att poolen skulle bli klar.

– Och i dag var det invigning med alla de som varit med, och folk från stiftelsen. Och så Dannes kompisar, säger mamma Anita Edström och fortsätter:

– Det var fika och lite snacks och kaffe.

Som mest var det 15 personer i poolen. Och gladast av alla var Danne.

– Hans absoluta lycka när han kom ut i morse och fick se allt det här! Han tittade sig helt yrvaket omkring och var helt överlycklig. Han har ju inget verbalt tal, men han visade verkligen sina känslor, säger Anita Edström.

Det lyckliga slutet på historien som började sorgligt – är att Dannes nya pool är ännu bättre än den gamla.

– Den som blev sönderskuren var ganska hög, så han kunde aldrig bada själv. Nu kan han själv bestämma när han vill bada.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!