Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter regeringens nederlag - S anklagas för samarbete med SD

Fredrik Reinfeldt i riksdagen i dag. Foto: Christian Örnberg
Regeringen gick sitt första nederlag i riksdagen efter att de rödgröna röstat samman med Sverigedemokraterna.
Det får Fredrik Reinfeldt att se rött - och han anklagar S för att samarbeta med SD.
- Nu skickar Östros och Åkesson en julhälsning till alla anställda på regeringskansliet, säger han till Expressen.se.
Efter en hård debatt på torsdagen röstade riksdagen emot regeringen och nu står det klart att regeringskansliet måste spara 300 miljoner kronor.
Det efter att Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet tillsammans med Sverigedemokraterna röstat emot alliansen.
– Jag får ibland frågan varför jag inte såg gladare ut på valnatten, och det var för att jag misstrodde beskedet från de rödgröna politikerna som sa att de aldrig, aldrig skulle försätta sig i en situation där de skänkte SD politiskt inflytande, men det är det vi får nu, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till Expressen.se.

Gemensam julhälsning

Regeringen har tidigare varnat för besparingarnas konsekvenser som bland annat innebär nedskärningar i personalen.
– Nu skickar Åkesson och Östros tillsammans en julhälsning till alla anställda på regeringskansliet, säger Fredrik Reinfeldt.
Reinfeldt säger också att han försökt komma överens med Socialdemokraterna, något som Thomas Östros, Socialdemokraternas ekonomiske talesperson, menar att S också har gjort.

"Det är olyckligt"

– Vi har verkligen gått långt med att komma till tals med regeringen. Men regeringen har expanderat resurserna på kansliet mycket kraftigt, och vi har mer än halverat vårt besparingskrav men ändå har de inte mött oss, säger Östros till Expressen.se.
Om att Reinfeldt menar att S nu samarbetar med SD säger Östros:
– Det är olyckligt att Reinfeldt går så långt om man vill ha en god relation med riksdagen. Vi samtalar inte med Sverigedemokraterna, säger Östros.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!