Efter raset: C-ledningen öppen för S-koalition

Expressens politikreporter om bekymren inom Centerpartiet.
Centerledaren Annie Lööf i samband med att partiets valkoncept publicerades tidigare under våren. Under det senaste halvåret har såväl Lööfs som Centerpartiets opinionssiffror haft negativ utveckling.
Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN

Premium: Centerpartiets ledning är öppen för att bilda en koalitionsregering med Socialdemokraterna efter valet. Det uppger källor med insyn för Expressen.

Och inom Centern talas det nu mycket om det historiska klivet som allt fler ser som logiskt, även om det tar emot.

– Det gör ont i själen, men som det ser ut just nu är det inte en osannolik lösning. Det måste gå att styra landet, och det ligger i vårt DNA att ta ansvar, säger riksdagsledamoten Niels Paarup-Petersen (C).

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Nej, Sverige har inte sålt sin själ till Erdogan

Premium: Många ledare sätter egot först

SAS-flygen som ställs in vid strejk

Premium: Så påverkas din resa • Rättigheter • Ombokning

Metoden som gör att fler överlever allvarlig prostatacancer

Premium: Färre biverkningar och effektivare undersökning • ”Viktigt att överväga”