Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter olyckan: Avicii-konserten ställs in

Fredagens andra konsert med Avicii ställs in efter olyckan.Foto: Scanpix

Kvällens andra konsert med världsartisten Avicii i Globen ställs in.

En ung kvinna är livshotande skadad efter olyckan vid som inträffade under den första konserten.

- Vi ställer in i kväll. Vi måste säkerställa säkerheten. Spelningen i morgon kommer att bli av, och vi jobbar på ett nytt datum för de som skulle ha sett Avicii i kväll, säger Lili Assefa, pressansvarig för arrangören.

Ett 30-tal personer föll igenom en uppbyggd dans-plattform framför en av läktarna i Globen när en balk under golvet gav vika under Aviciis första konsert av två under fredagskvällen. Enligt Pär Lundh på Söderortspolisen föll publiken 4-5 meter.

En person fick livshotande skador, fyra är allvarligt skadade och totalt fördes ett 20-tal personer till sjukhus.

Vd 22.20-tiden beslutade arrangören att ställa in kvällens andra konsert.

- Vi ställer in i kväll. Vi måste säkerställa säkerheten. Spelningen i morgon kommer att bli av, och vi jobbar på ett nytt datum för de som skulle ha sett Avicii i kväll. Det hela beror på ett konstruktionsfel. Plattformen var besiktigad, godkänd och klar. Vi ställer in för att inte ta några risker, säger Lili Assefa, pressansvarig för arrangören.

Här ramlade ett 30-tal personer ner när plattformen kollapsade.Foto: Foto: Läsarbild– Det har upprättats ett kriscenter i Globen dit skadade och anhöriga kan vända sig, säger Pär Lundh på Söderortspolisen.