Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter mystiska frånvaron – Kim Jong-Uns fru är tillbaka

Kim Jong-Un: Nordkorea utvecklar nya vapen
Ri Sol-Ju och maken Kim Jong-Un.
Foto: STR / AFP TT NYHETSBYRÅN
Senaste gången Ri Sol-Ju sågs till var den 25 januari förra året då hon och maken närvarade vid en konsert i Pyongyang.
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Hon hade inte synts till på över ett år.

Men nu har Kim Jong-Uns fru Ri Sol-Ju dykt upp igen, rapporterar BBC.

Ri Sol-Ju fotograferades vid sin makes sida under en konsert i Pyongyang i tisdags. Ri Sol-Ju applåderar och ler på bilderna. 

Konserten hölls till minne av Kim Jong-Ils födelsedag. Kim Jong-Il, som var Kim Jong-Uns pappa, föddes den 16 februari 1941 och ledde Nordkorea från 1994 fram till sin död 2011 varpå sonen tog över.

Kim Jong-Un hade tidigare under dagen besökt mausoleet där fadern och farfaderns kvarlevor ligger och placerat en krans för att betyga sin vördnad, enligt Yonhap.

Ri Sol-Ju hade inte setts till sedan den 25 januari förra året

Senaste gången Ri Sol-Ju sågs till var den 25 januari förra året, även då när hon och maken närvarade vid en konsert i Pyongyang. 

Orsaken till frånvaron uppges vara att Ri Sol-Ju undvikit offentliga sammanhang på grund av den pågående coronapandemin. Men på bilderna från tisdagens konsert bär ingen ansiktsmask och det sker social distansering. 

Mats Larsson om bilderna på Kim Jong-Un

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.