Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter flykten från schejken – nu vill prinsessan skyddas

Prinsessan på en rättegång i november.Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Haya och schejk Mohammed bin Rashid Al-Maktoum gifte sig 2004.Foto: STR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tidigare i år flydde prinsessan Haya från hovet i Dubai och en av världens rikaste kungligheter, schejk Mohammed bin Rashid Al-Maktoum.

Nu vill prinsessan upprätta ett skydd som vanligtvis används i fall gällande våld i nära relationer då hon menar att kungligheternas gemensamma barn kan tvingas bli bortgifta.

Men detaljerna i ärendet kan komma att hållas hemliga, skriver Daily Mail.

Det var i maj i år som prinsessan Haya av Jordanien, 45, flydde från schejken Mohammed bin Rashid Al–Maktoum.

Prinsessan flydde från Dubai till London med parets två gemensamma barn, Jalila, 11, och Zayed, 7. Anledningen till flykten var att prinsessan Haya fruktade för sitt liv och var rädd att dottern skulle bli bortgift.

I och med flykten uppstod en tvist gällande vårdnaden över barnen och prinsessan försöker nu att upprätta ett skydd som vanligtvis används vid våld i nära relationer.

I början av november inleddes förhandlingarna i Londons högsta domstol och hittills har media endast rapporterat om skyddet prinsess Haya ansökt om.

Nu ska Högsta domstolen besluta om detaljer i ärendet ska komma att offentliggöras eller inte.

Schejken närvarade inte 

Prinsessan Haya deltog själv vid förhandlingarna som hölls under onsdagen. Men schejk Mohammed bin Rashi Al-Maktoum syntes inte till.

Paret gifte sig 2004 och tidigare uppgav de i ett skriftligt uttalande där man menar att domstolsförhandlingarna endast gäller barnens välmående och inte en eventuell skilsmässa.

Om en skilsmässa skulle bli aktuell skulle den bli den dyraste i Storbritanniens historia med en prislapp på närmare 4,5 miljarder brittiska pund, motsvarande 56 miljarder kronor.

Hind al-Bolooki flydde från sin familj i Dubai

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.