Efter Flappy Bird – nu kommer Flying Cyrus

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Flying Cyrus är redan en stor succé.

Flappy Bird gick i graven.

Nu verkar en av alla kloner ha tagit fart och plats. Flying Cyrus laddades tidigare i veckan ned 644 000 gånger på ett dygn. Och har totalt laddats ned över en miljon gånger.

Många kloner till årets stora succéapp Flappy Bird har florerat i Appstore, sedan denne togs bort på initiativ från skaparen.

Nu verkar en av dessa ha fått rejält fäste, nämligen "Flying Cyrus". Spelet går ut på samma sak, man ska flyga förbi diverse hinder – men i en "Wrecking ball"-inspirerad bana, och i stället för en fågel så är det Miley Cyrus huvud, givetvis med tungan i vädret, som ska ta sig fram.

Laddades ned 644 000 gånger

Tidigare i veckan slog man miljonvallen då spelet på ett dygn laddades ned 644 000 gånger från Appstore.

– Idén kom från en god vän till mig, designa en karikatyr av Miley Cyrus, en fas med betongväggar, hammare och bollen från Wrecking Ball-video, säger han till Geektime.

– Marknadsföring? Jag har inte investerat en dollar på marknadsföring. Vi har släppt spelet på olika forum och många verkar gilla idén.

Talo Games som ligger bakom spelet har inget licensavtal med Miley själv. Så risken finns givetvis att hennes juridiska team kan komma att agera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.