Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter 18 år: Kidnappade Sofia kan ha hittats – på TikTok

Senaste nyheterna med Expressen TV
Sofia Juarez försvann för 18 år sedan.
En journalist pratade med en 22-årig kvinna som misstänks vara Sofia Juarez.
Foto: TikTok

Fyråringen Sofia Juarez kidnappades 2003 och har aldrig återfunnits.

Nu kan mysteriet vara på väg mot en lösning – tack vare en viral video på TikTok.

– Det finns väldigt tydliga likheter, säger polisens utredare Al Wehner till CNN.

Sofia Juarez var bara fyra år när hon efter att ha lekt i sitt rum med sin bror gick ut ur familjens hus i staden Kennewick i nordvästra USA 2003. Sedan dess är hon försvunnen.

Sofia beskrivs som ”en solstråle” på sajten där man kan lämna tips kring hennes försvinnande. Hon gillade tecknat på tv, dockor och att rita.

”Sofia var och är fortfarande älskad av alla som kände henne. Sofia kommer aldrig att glömmas”, står det på sajten.

”Det finns väldigt tydliga likheter”

Nu har en ny ledtråd om försvinnandet dykt upp i form av en viral TikTok-video. I klippet pratar en journalist med en 22-årig kvinna i Culiacan, Mexiko. Han frågar hur hon känner inför sin nästa födelsedag, men han är inte beredd på svaret.

– Jag är inte glad över det för jag har mycket att tänka på. Ärligt talat gillar jag inte min födelsedag, jag blir chockad varje gång jag har en till. Jag vill hälsa till min moster och mormor, jag vill att de kommer och hämtar mig för jag har blivit kidnappad. De säger att jag blev kidnappad, säger kvinnan.

Hon säger att hon har drogproblem och ber om hjälp.

– Jag vet inte var jag kommer ifrån och nu är jag här.

Kennewick-polisen försöker nu lokalisera kvinnan för att genom ett DNA-test ta reda på om hon är Sofia Juarez. Utredaren Al Wehner säger till CNN att polisen varit i kontakt med mannen som filmade TikTok-videon och att han hjälper dem i sökandet efter kvinnan.

– Det finns väldigt tydliga likheter, säger Al Wehner om kvinnan i TikTok-videon och Sofia Juarez.

Här är söndagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.