Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindsö avgår timmar
efter granskningen

<p>Ebba Lindsö avgår.<br></p>
Foto: Olle Sporrong
<p>Granskningen fick statsminister Stefan Löfven att reagera.</p>
Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /

Ebba Lindsö lämnar ordförandeposten i pensionsjätten Allra, bara timmar efter Expressens granskning om förvaltarnas lyxliv på pensionspengarna.

PPM-förvaltaren har levererat dålig avkastning till ett mycket högt pris.

– I september förra året gick jag in som ordförande i Allra då jag såg ett bolag med stark framåtanda, drivna entreprenörer och en stor potential, säger Ebba Lindsö i ett pressmeddelande.

Under torsdagen publicerade Expressen en granskning av Allra, och andra PPM-förvaltare som lever lyxliv - utan deras fonder slår den statliga sjunde AP-fonden.

Detta trots att exempelvis Allras fondavgift är 281 procent högre än den sjunde AP-fonden.

– De säljer fonder som är dyra och dåliga, sa exempelvis Claes Hemberg, sparekonom på Avanza.

Granskningen fick också statsminister Stefan Löfven att reagera.

Under torsdagseftermiddagen skickade Allra ut ett pressmeddelande där man meddelar att Ebba Lindsö, ordförande för Allra, inte ställer upp för omval som ordförande i mars 2017. Hon valdes till ordförande i september förra året.


LÄS MER: Efter granskning - Löfven vill stoppa miljonrullningen


Ordförande för statliga 6:e AP-fonden

I stället ska hon agera som rådgivare åt företagsledningen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– I september förra året gick jag in som ordförande i Allra då jag såg ett bolag med stark framåtanda, drivna entreprenörer och en stor potential. Under min tid som ordförande har vi arbetat hårt för att få till en bolagsstyrningsprocess av högsta kvalitet. I samband med årsstämman lämnar jag uppdraget som styrelseordförande och fortsätter då som rådgivare åt företagsledningen, för att skapa ett bolag som har ett hållbarhetsarbete som är ett föredöme i branschen, säger Ebba Lindsö i pressmeddelandet.

Ebba Lindsö är, utöver sitt engagemang i Allra, även ordförande i statliga 6:e AP-fonden. Hon har tidigare suttit i partistyrelsen för Kristdemokraterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.