Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ebba Busch Thor har blivit mamma

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har fått sitt andra barn.
Foto: Christian Örnberg
Ebba Busch Thor tillsammans med sin make Niklas.
Foto: Johan Jeppsson / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
Ebba Busch Thor.
Foto: Nils Petter Nilsson

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, 29, har blivit mamma för andra gången.

Maken Niklas Busch Thor, fotbollsspelare i Sirius, hade precis åkt på träningsläger i Barcelona när dottern Elise föddes. 

– Vi är så tacksamma och njuter av att äntligen få hålla om henne och lukta på hennes lilla huvud, skriver Ebba Busch Thor på Instagram.

Ebba Busch Thor har fött sitt andra barn. Dottern kommer att heta Elise, berättar Ebba Busch Thor på Instagram.

Hennes make, Niklas Busch Thor, som är fotbollsspelare och lagkapten i allsvenska Sirius, fick raskt åka hem från lagets träningsläger i Salou, Spanien, strax söder om Barcelona. På Instagram tackar han "en katalansk taxichaufför som var villig att tänja på vissa gränser".

Niklas och Ebba Busch Thor.
Foto: Johan Jeppsson / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Barnet var förväntat till slutet av februari.https://www.instagram.com/p/BQP1yuvAbcL/


Kollegerna gratulerade

Det dröjde inte länge innan gratulationer från Ebba Busch Thors kolleger inom politiken började komma. Först ut på Twitter var Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra.


https://twitter.com/KinbergBatra/status/829278277969788929https://twitter.com/bjorklundjan/status/829279052699672576https://twitter.com/annieloof/status/829286583610269696


Även statsminister Stefan Löfven kommenterade Ebba Busch Thors glada nyhet när Expressen träffar honom på onsdagen:

– Jag gratulerar dem till den nya familjemedlemmen. Jag tycker det är jätteroligt för henne, säger han.

"Livet blev ganska gränslöst"

Ebba Busch Thor blev mamma för första gången i maj 2015, när sonen Birger föddes, och i Expressens stora julintervju i december förra året berättade hon om känslorna:

– Jag har upplevt det som att livet blev ganska gränslöst, i form av att jag ibland har känt mig nästan oövervinnerlig. Man blir otroligt stark och är beredd att vilja vara väldigt stark för någon annan, beredd att göra precis vad som helst för den här lilla människan. Det är en väldigt stark kärlek, men också en mycket större känsla av sårbarhet. Ens tillkortakommanden som människa, som ledare för den här lilla individen, blir väldigt blottade. Betydligt mer blottade än ens tillkortakommanden som partiledare.

I söndagens "Så ska det låta", som är förinspelat, dansade KD-ledaren loss och gjorde oväntad succé.

Ebba Busch Thor kommer att vara föräldraledig deltid under våren och räknar med att vara tillbaka i tjänst på heltid igen först i sommar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.