Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ebba Busch backar Liberalernas misstroendehot mot Strandhäll

Slutförvaret måste vara säkert i 100 000 år.
KD-ledaren Ebba Busch
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
L-ledaren Nyamko Sabuni
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Klimatministern Annika Strandhäll
Foto: OLLE SPORRONG

Kristdemokraterna ansluter sig till hotet om ett misstroendevotum mot klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) gällande slutförvaret. Partiledaren Ebba Busch skriver på Twitter att hon backar Liberalernas ledare Nyamko Sabuni:

”Vi backar Sabunis krav att Annika Strandhäll måste fatta beslut om slutförvaret innan lucia. Annars är vi beredda att bidra med våra underskrifter för att väcka ett misstroende mot klimat- och miljöministern.”

Liberalerna har gett regeringen fram till luciadagarna för att fatta beslut om slutförvaret för uttjänt kärnavfall. Regeringen gav besked om utökning av mellanlagret i Oskarshamn i augusti. Då bröts frågan om slutförvaret i Forsmark ut.

Även Moderaterna och Sverigedemokraterna har pressat regeringen om ett besked i frågan.

– Det här är färdigberett. Allt detta har hängt på att man är beslutsimpotenta i regeringen, sade M:s näringspolitiska talesperson Lars Hjälmered i torsdags.

Statsrådet Annika Strandhäll har lovat besked om slutförvaret i absolut närtid.

Statsministern: ”Jag har förtroende för Annika Strandhäll”

Magdalena Andersson svarade i veckan på uppgifterna om Annika Strandhälls uteblivna betalningar och att hon sökts av Kronofogden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.