E18 stängs för trafik: "Det går inte att åka"

Publicerad

Trafiken stängs i natt av på E18 mellan Västerås och Köping efter att en långtradare ska bärgas ur diket.

– Det är en hel långtradare som ska upp ur diket, då måste man kunna använda sig av båda körriktningarna, säger Ann-Charlotte Israelsson, KC-befäl vid polisen i Västmanland.

Trafiken kommer från 21-tiden på tisdagskvällen att stängas av på E18 i höjd med trafikplats Sörstafors. Anledningen är att bärgningspersonal måste använda sig av båda körriktningarna för att få upp långtradare som kört av vägen. Polisen har i nuläget ingen prognos för när trafiken kommer att kunna släppas på igen.

Under den första timmen kommer trafiken att ledas om från Sörstafors via Kolbäck, mot riksväg 56 och därefter ut mot E20. Men efter 22-tiden kommer hela E18 att stängas av.

– Vi kommer stänga av hela E18 under hela natten. Det går inte att åka, säger Ann-Charlotte Israelsson.

Under dagen var trafiken helt lamslagen på E18 mellan Västerås och Köping från strax före klockan elva på tisdagsförmiddagen till och med 18-tiden. Den första olyckan vid klockan 10.58 inträffade när en lastbil körde åt sidan för att ge plats åt en utryckande brandbil. Men lastbilen väjde för snabbt och studsade mot vajerräcket och tillbaka mot brandbilen.

– Sedan har det mer eller mindre stått still, säger Ann-Charlotte Israelsson.

40-tal olyckor

Enligt polisen har ett 40-tal olyckor rapporterats in på E18 i Västmanland under dagen.

– Alla resurserna i princip går till att reda ut de knutar som blir på E18 och försöka dämpa folks framfart, bara att vi syns gör att folk lättar lite på gasen, säger Ann-Charlotte Israelsson.

Ingen allvarligt skadad

Ingen person uppges ha fått några allvarliga skador.

– Det har rört sig om lindriga skador, man klagar över nacksmärtor efter att ha blivit påkörd bakifrån. Det mesta är avåkningar och att de glider in i varandra i kökrockar, säger Ann-Charlotte Israelsson.

 

Erik Paulsson Rönnbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag