Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dubbla explosioner i Halmstad i natt

Foto: Google maps

Två explosioner inträffade i bostadsområdet Vallås i Halmstad under natten till måndagen, rapporterar Göteborgs-Posten.

Larmen inkom vid 01-tiden och när polispatrullen kom till platsen hade någon form av detonationer inträffat vid entrédörrarna till två trappuppgångar och krossat glas.

– Det verkar ha varit två mindre detonationer på två platser. Vi vet inte vad det är som har detonerat. Men vi rubricerar det som allmänfarlig ödeläggelse, säger Sara Lundh, vakthavande befäl vid polisen i region väst till GP. 

Polisen meddelar under morgonen att de misstänker att det är två mindre hemmagjorda bomber som detonerat, med bara någon minuts mellanrum.

Ingen person kom till skada och polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. 

Bombskydd kallades till platserna som spärrades av. Vid 05-tiden var bombskyddets brottsplatsundersökning avslutad.

– Jag kan inte säga exakt vad det är för någonting som har sprängts. Vad jag har förstått det som så är det på utsidan av portarna som det har sprängts. Vi har kvar avspärrningarna och är på plats för att göra vittnesförhör, säger Sara Lundh till GP.

Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.