Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dubbla dueller i Expressen TV

Irene Svenonius (M), finansregionråd i Stockholm möter...Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
...oppositionsregionrådet Aida Hadzialic (S) i ”Debatten” i Expressen TV.Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL
Programledare för ”Debatten”: Niklas Svensson.Foto: OLLE SPORRONG

Busch mot Lindhagen.

Svenonius mot Hadzialic.

Det blir dubbla dueller i Expressen TV i eftermiddag när ”Debatten” är tillbaka.

I premiären förra veckan debatterade Jimmie Åkesson (SD) och Annika Hirvonen (MP) migrationspolitik.

Nu är programledaren Niklas Svensson tillbaka, med späckat schema:

 Klockan 15 möts jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) och KD-ledaren Ebba Busch i en debatt om jämställdhet – ett politikområde som under de senaste åren blivit allt viktigare för väljarna. Men där samtidigt nya konfliktlinjer lett till åsiktsmässiga frontalkrockar mellan olika partier.

 Klockan 16 är det dags för debatt om sjukvården mellan Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M) och oppositionens Aida Hadzialic (S). Det har under lång tid varit högt tonläge mellan dessa båda partiers regionpolitiker, och konfliktnivån har inte sjunkit under pandemin – snarare tvärtom.

Expressens Viktor Barth-Kron kommenterar i Expressen TV direkt efter båda debatterna.

– Det finns uppenbarligen ett starkt sug hos Expressens publik efter den här typen av debatter, responsen har varit högt över förväntan. Vi märker också att politikerna uppskattar det lite längre formatet, drygt 20 minuter, som gör att de får mer utrymme än vanligt att utveckla sina bästa argument. Vi vill ha tuffa och samtidigt informativa debatter där det blir tydligt för tittarna var politikerna står i olika frågor, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

LÄS MER: KD utformar ”ny feministisk politik” 

LÄS MER: Svenonius efter kritiken: ”Enorm hatkampanj” 

LÄS MER: Åtta kvinnor, ett krisparti – vem av dem kan rädda MP? 

LYSSNA: Verkställande utskottet – Expressens podd om politik: Socialliberalernas sista strid 

Expressens politikredaktion gör podden Verkställande utskottet. Nytt avsnitt varje onsdag. Foto: ANNA-KARIN NILSSONFoto: ANNA-KARIN NILSSON

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.