Dubbla anklagelsen: PKK- terrorist – och mördare åt turkisk underrättelsetjänst

Cemil Aygan, 64, var i sin ungdom PKK-medlem. Senare arbetade han åt den hemliga turkiska underrättelsetjänsten Jitem. Han berättade senare om mord och tortyr han bevittnat i tjänsten.
I Sverige har Cemil Aygan engagerat sig i kommunpolitiken för Moderaterna men lämnade sina uppdrag efter ett hatiskt Facebook-inlägg om Rasmus Paludan.
Foto: Privat

Premium: Cemil Aygan, 64, pekas ut som PKK-terrorist i turkiska medier.

Men i handlingar som Turkiet skickat till högsta domstolen i Sverige påstås han tvärtom ha mördat PKK-anhängare åt den turkiska ”djupa staten”.

Själv nekar Cemil Aygan till allt.

– De ljuger. De smutskastar mig, säger han.

Samtidigt är han öppen med att han först var PKK-medlem och sedan tog tjänst hos den ökända underrättelsetjänsten Jitem.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Lämnade äktenskapet för ”USA:s mest hatade man”

Premium: Journalisten sa upp sig från toppjobbet • ”En mästermanipulatör”

Dolda tecken som kan vara allvarlig ögonsjukdom

Premium: Experterna varnar: ”Kan leda till synförlust eller blindhet”

Metoden som gör att fler överlever allvarlig prostatacancer

Premium: Färre biverkningar och effektivare undersökning • ”Viktigt att överväga”