Dubbla anklagelsen: PKK- terrorist – och mördare åt turkisk underrättelsetjänst

Cemil Aygan, 64, var i sin ungdom PKK-medlem. Senare arbetade han åt den hemliga turkiska underrättelsetjänsten Jitem. Han berättade senare om mord och tortyr han bevittnat i tjänsten.
I Sverige har Cemil Aygan engagerat sig i kommunpolitiken för Moderaterna men lämnade sina uppdrag efter ett hatiskt Facebook-inlägg om Rasmus Paludan.
Foto: Privat

Premium: Cemil Aygan, 64, pekas ut som PKK-terrorist i turkiska medier.

Men i handlingar som Turkiet skickat till högsta domstolen i Sverige påstås han tvärtom ha mördat PKK-anhängare åt den turkiska ”djupa staten”.

Själv nekar Cemil Aygan till allt.

– De ljuger. De smutskastar mig, säger han.

Samtidigt är han öppen med att han först var PKK-medlem och sedan tog tjänst hos den ökända underrättelsetjänsten Jitem.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Det var ingen som slog sönder något”

Premium: Ryktena när Borg och Peczynski träffades • Kändisbröllop • Skilsmässan

Hedvig Lindahl: ”Jag har inte känt mig som en del av laget”

Premium: VETERANEN: Hedvig Lindahl om utanförskapet i landslaget • Fruns uppoffring

Boris Johnsons utspel: ”Om Putin var en kvinna”

Premium: Hade skämtat om Putins barbröstade bilder