Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dubbelmördaren jagas på sjukhus

Polisen misstänker att dubbelmördaren i Linköping har sökt vård i hemlighet. Enligt polisen är mördaren allvarligt skadad i högerhanden.
LINKÖPING. Dubbelmördaren är allvarligt skärskadad och söks nu på sjukhus.
Polisen misstänker att mannen har sökt vård i hemlighet.
Vi kommer att kontrollera alla sjukhus, säger en källa med insyn i utredningen.
Knivattacken tog bara 38 sekunder. Under den korta tiden hann dubbelmördaren hugga ner Mohammad Ammouri, 8, och Anna-Lena Svenson, 56.

Skadad i handen

Polisen vet nu också att mördaren skadade sig allvarligt i högerhanden. – Han har troligen skurit sönder senor och nerver. Han kan har förlorat stora mängder blod under flykten, säger en poliskälla. Om skadorna är allvarliga kan han vårdas på sjukhus. – Vi vill uppmana alla som har sett någon mystisk person söka vård hos läkare att höra av sig till oss, säger polisens presstalesman Kerstin Mälman. Orsaken till att polisen vet att mördaren har skadats är:

Människoblod

Utredarna misstänker att de redan har säkrat färskt människoblod från tre personer – offren och mördaren. Knivtypen som hittades efter dubbelmordet, en butterfly, saknar skydd för handen. – Eftersom huggen utdelades med stor kraft har sannolikt mördarens hand halkat ner mot knivbladet och skurits upp, säger Expressens källa. Flera klädfynd har gjorts efter mordet. Bland annat en mössa i ett tidningsställ på Djurgårdsgatan. – Den var full av blod, säger en poliskälla. Han kan ha gömt sin skadade hand i den. Blodiga kläder Även andra högintressanta fynd har gjorts. En privatperson hittade i lördags blodiga kläder i Tinnebäcksravinen. – Det är mycket möjligt att både offrens och mördarens blod finns på de kläderna, säger Kerstin Mälman. Är det på det sättet kan det vara avgörande för hela mordutredningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!