Polisen misstänker att dubbelmördaren i Linköping har sökt vård i hemlighet. Enligt polisen är mördaren allvarligt skadad i högerhanden.
Polisen misstänker att dubbelmördaren i Linköping har sökt vård i hemlighet. Enligt polisen är mördaren allvarligt skadad i högerhanden.

Dubbelmördaren jagas på sjukhus

Publicerad
Uppdaterad
LINKÖPING. Dubbelmördaren är allvarligt skärskadad och söks nu på sjukhus.
Polisen misstänker att mannen har sökt vård i hemlighet.
Vi kommer att kontrollera alla sjukhus, säger en källa med insyn i utredningen.
Knivattacken tog bara 38 sekunder. Under den korta tiden hann dubbelmördaren hugga ner Mohammad Ammouri, 8, och Anna-Lena Svenson, 56.

Skadad i handen

Polisen vet nu också att mördaren skadade sig allvarligt i högerhanden. – Han har troligen skurit sönder senor och nerver. Han kan har förlorat stora mängder blod under flykten, säger en poliskälla. Om skadorna är allvarliga kan han vårdas på sjukhus. – Vi vill uppmana alla som har sett någon mystisk person söka vård hos läkare att höra av sig till oss, säger polisens presstalesman Kerstin Mälman. Orsaken till att polisen vet att mördaren har skadats är:

Människoblod

Utredarna misstänker att de redan har säkrat färskt människoblod från tre personer – offren och mördaren. Knivtypen som hittades efter dubbelmordet, en butterfly, saknar skydd för handen. – Eftersom huggen utdelades med stor kraft har sannolikt mördarens hand halkat ner mot knivbladet och skurits upp, säger Expressens källa. Flera klädfynd har gjorts efter mordet. Bland annat en mössa i ett tidningsställ på Djurgårdsgatan. – Den var full av blod, säger en poliskälla. Han kan ha gömt sin skadade hand i den. Blodiga kläder Även andra högintressanta fynd har gjorts. En privatperson hittade i lördags blodiga kläder i Tinnebäcksravinen. – Det är mycket möjligt att både offrens och mördarens blod finns på de kläderna, säger Kerstin Mälman. Är det på det sättet kan det vara avgörande för hela mordutredningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag