Det var på kvällen den 12 juni som paret hittades mördade i sitt hus i Mantorp. Foto: ExpressenDet var på kvällen den 12 juni som paret hittades mördade i sitt hus i Mantorp. Foto: Expressen
Det var på kvällen den 12 juni som paret hittades mördade i sitt hus i Mantorp. Foto: Expressen
Ännu är ingen gripen för dubbelmordet.Ännu är ingen gripen för dubbelmordet.
Ännu är ingen gripen för dubbelmordet.
Mördarna ska ha tagit ut pengar från paret i en bankomat i anslutning till ett Swedbank-kontor i Borensberg. Det är inte den aktuella bankomaten på bilden. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBLMördarna ska ha tagit ut pengar från paret i en bankomat i anslutning till ett Swedbank-kontor i Borensberg. Det är inte den aktuella bankomaten på bilden. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Mördarna ska ha tagit ut pengar från paret i en bankomat i anslutning till ett Swedbank-kontor i Borensberg. Det är inte den aktuella bankomaten på bilden. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Dubbelmördare kan ha tagit ut pengar från offrens konton

Publicerad

Ingen är ännu gripen som misstänkt för dubbelmordet på ett par i 70-årsåldern i Mantorp i Östergötland.

Men nu kan polisen ha nåt fram till ett genombrott i utredningen:

Utredarna misstänker att mördarna tog ut pengar från en bankomat i Borensberg – med kort och koder som de kommit över från den dödade mannen och kvinnan, enligt uppgifter till Corren

 

Strax efter klockan sex på kvällen den 12 juni hittades paret, i 70-årsåldern, mördade i sitt hus i Mantorp. Enligt tidningen Aftonbladet ska de ha varit bundna – något som polisen inte velat bekräfta. 

Men polisen misstänkte i ett tidigt skede att det kan röra sig om ett rånmord – nu stärks den bilden efter att Corren gått ut med helt nya uppgifter. Enligt källor till tidningen tilltvingade sig rånarna bankomatkort med tillhörande koder i samband med mordet. 

Redan under söndagseftermiddagen den 11 juni misstänks mördarna ha tagit ut pengar från paret i en bankomat i anslutning till ett Swedbank-kontor på Husbyvägen i Borensberg. 

Enligt en uppgiftslämnare till tidningen – som ska ha hörts av polis  – var utredarna intresserade av att få reda på om några män försökt få ut pengar från den aktuella bankomaten.

Polisen: "Gjorts väldigt mycket bra arbete under helgen"

Men polisen är förtegen kring tidningens uppgifter – och bankomatkortspåret:

– Det är massor av olika kontroller som görs och jag har inte koll på exakt vilka. Det jag fick veta på morgonen (läs på måndagen) är att det har gjorts väldigt mycket bra arbete under helgen. Utredningen går framåt. I huvudsak säger spaningsledaren att vinsten med den senaste tidens arbete är att vi kan avfärda en del frågor, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland. Det är en svårighet i en mordutredning så här i början att det nästan inte går att avfärda någonting. Men när man har nystat i en del trådar får man förklaringar.

Det ska även finnas en övervakningskamera väl synlig i området där bankomaten sitter.

– Jag vet att vi har jobbat i helgen med att ta fram övervakningsfilmer från olika håll. Men jag vet inte om det har koppling till den här bankomaten. Det är sådant som jag inte vet, säger Agnervik till tidningen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag