Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningens plan – efter svek och sexskandalerna

Meghan och Harry blev tidigare i år av med sina kungliga titlar
Prinsessan Eugenie och Prinsessan Beatrice kan få genomföra fler offentliga åtaganden.
Foto: © IAN JONES / ALLPIX / MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN
Drottning Elizabeth vill att barnbarnen ska ta på sig mer ansvar.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hertiginnan Meghan har flyttat till Kanada med prins Harry och sonen Archie.
Foto: Stella Pictures / Backgrid UK

Meghans och Harrys plötsliga sorti lämnade ett tomrum i det brittiska hovet.

Nu avslöjas drottning Elizabeths hemliga plan – hon vill att prinsessorna Eugenie, 29, och Beatrice, 31, får mer tongivande kungliga roller.

Prins Harry och Meghan har lämnat sina kungliga titlar och flyttat till Kanada med sonen Archie. Deras kungliga tomrum ska nu fyllas av prinsessorna Eugenie och Beatrice, hoppas drottning Elizabeth.

Prinsessorna är döttrar prins Andrew, som tvingats ta en paus från sina kungliga uppdrag. Efter kritik mot hans vänskap med den framlidne och sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein, och en anklagelse om att ha tvingat den då 17-åriga Virgina Giuffre till sex, är han nu ute i kylan. Trots pappans ansträngda familjerelation så knyts nu Beatrice och Eugenie allt närmare sin farmor.

– Hennes majestät tycker att barnbarnen borde delta i fler kungliga evenemang och utföra fler uppgifter, säger en hovman till Daily Mail.

Prinsessorna Eugenie och Beatrice är unika, då de är de enda – förutom William och Harry – som har kungliga titlar. Varken prins Edwards eller prinsessan Annes barn är prinsar och prinsessor. Men hittills har systrarna inte tagit del av apanaget.

Prinsessan Eugenie, 29.
Foto: JOCR / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Betrice, 31, och fästmannen Edoardo Mapelli Mozzi, 37.
Foto: JOCR / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Systrarna på Royal Ascot 2014.
Foto: KGC-178 / STELLA PICTURES

Prins Charles vill inte stå i vägen

Prins Charles har tidigare sagt att han vill banta ner kungahuset när han blir kung och tros inte ha velat att Eugenie och Beatrice ska ta på sig officiella roller. Men i och med Meghan och Harrys besked ska han nu ha ändrat ståndpunkt.

– Det brittiska kungahuset har redan bantats då Hertigparet av Sussex har lämnat sina offentliga uppdrag. När äldre familjemedlemmarna går i pension kommer det bantas ner ännu mer och då finns det tomrum att fylla, säger prinsens nära vän till Dailymail.

Buckingham Palace har inte velat kommentera ifall prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie är intresserade av att ta på sig fler kungliga uppgifter.


Några av dagens största utrikesnyheter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.