Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningen tog emot ambassadörer på slottet

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Drottningen tog emot ambassadörer på Buckingham – via länk från Windsor.
Foto: BUCKINGHAM PALACE/SHUTTERSTOCK
Sophie Katsarava välkomnades till London.
Foto: SHUTTERSTOCK

Drottning Elizabeth har börjat ta emot diplomater på Buckingham Palace igen.

I tre möten under fredagen välkomnade hon tre nya ambassadörer till London – via länk från Windsor Castle. 

Inte sedan mars har drottningen regelbundet tagit emot besök på Buckingham Palace. Men nu är traditionen med att välkomna nya ambassadörer till Storbritannien på slottet. Mycket är sig likt. Diplomaterna hämtas på sina respektive ambassader med en ceremoniell hästdragen vagn och förs till Buckingham Palace där de bugar och niger djupt och presenterar sig själva.

En sak är sig dock inte likt. Drottningen finns bara med via länk på en skärm. Hon befinner sig fortfarande i karantän i Windsor Castle.

– Diplomatiska audienser har en lång tradition och vi har haft en önskan om att återuppta dem så snart som möjligt. Vi övervägde flera olika alternativ, hur vi skulle kunna följa riktlinjerna och samtidigt behålla några av de etablerade ceremoniella delarna, säger en talesperson till Daily Mail

Drottningen firar inte jul med 

Drottningen träffade under dagen Sophie Katsarava, Georgiens nya ambassadör, Gil da Costa från Östtimor och Ungerns ambassadör Ferenc Kumin  och hans hustru Viktoria Kumin. 

De virtuella audienserna är inte de enda traditionerna som förändras för det brittiska kungahuset. Tidigare i veckan meddelades att drottning Elizabeth och prins Philip kommer att fira jul ensamma på Windsor. Det blir första gången sedan 1949 som drottningparet inte firar jul med något av sina fyra barn. Annars brukar familjen samlas på Sandringham för julfestligheterna.

Det var i förra veckan som det bekräftades att Carl Philip och Sofia smittats av Covid-19.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.