Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningen stoppar Meghan och Harrys plan: ”Dråpslag”

Meghan och Harry blir av med sina kungliga titlar efter beslutet
Meghans och Harrys affärsidé stoppas av drottning Elizabeth.Foto: JOHN STILLWELL/AP
Drottning Elizabeth och Meghan.Foto: TIM ROOKE/REX / SHUTTERSTOCK
Meghan och Harry.Foto: DPPA / DPPA/SIPA

Harry och Meghan tänkte använda det kungligt präglade varumärket ”Sussex Royal” för att bli ekonomiskt oberoende.

Men de räknade inte med drottning Elizabeth. Nu sätter hon stopp för prinsparets användande av ”Sussex Royal”.

– Harry och Meghan kan helt enkelt inte tillåtas att marknadsföra sig själva som kungliga, säger en källa vid hovet till Daily Mail.

Harry och Meghan har redan spenderat tiotusentals pund på sin nya ”Sussex Royal”-sajt som lanserades förra månaden och Instagram-kontot som har över elva miljoner följare. 

Planen var dessutom att registrera varumärket och genom det marknadsföra varor som kläder, kontorsmateriel och böcker. En ny välgörenhetsstiftelse under namnet Sussex Royal, The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex, planerades också att dras i gång av paret under året.

”Det måste vara ett dråpslag för paret”

Men det kommer inte att bli verklighet. Drottning Elizabeth och andra tunga namn vid hovet slår fast att det inte är acceptabelt att paret får använda ordet ”kungligheter” för sina varumärken.

– Även om det på många sätt var oundvikligt med anledning av att Harry och Meghan har dragit sig tillbaka från kungafamiljen så måste det vara ett dråpslag för paret eftersom de har investerat så mycket tid och pengar i ”Sussex Royal”-varumärket. Men drottningen hade inget annat val. Parets plan att vara ”arbetande kungligheter” hade aldrig kunnat fungera, säger källan vid hovet till Daily Mail.

Samtliga medlemmar i familjen ska ha deltagit vid diskussionerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.