Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningen: Prinsen får inte träffa Melania Trump

Melania Trumps liv, karriär och engagemang.
Här anländer Melania och Donald Trump till Stansted Airport i London på måndagskvällen.Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Drottning Elizabeth.Foto: STR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Melania Trump.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Prins Andrew får inte träffa presidentparet.Foto: SANG TAN / AP TT NYHETSBYRÅN

President Donald Trump och hans hustru Melania Trump är i Storbritannien för att delta i Natomötet.

Paret ska även besöka Buckingham Palace – men skandalomsusade prins Andrew får inte vara med, rapporterar Daily Mail.

På måndagskvällen anlände Donald Trump och hans hustru Melania Trump till Storbritannien.

Det officiella syftet med besöket är det stundande Natomötet i London i veckan.

Iklädd en röd kappa och svarta klackskor lämnade Melania det amerikanska regeringsplanet med presidenten vid sin sida. Själv bar Donald Trump en mörk kostym och en blå slips.

Daily Mail rapporterar att vissa har uttryckt oro för att den amerikanska presidenten ska försöka lägga sig i det brittiska valet som närmar sig med stormsteg.

Inget officiellt möte mellan Donald Trump och premiärminister Boris Johnson har dock planerats, enligt den brittiska tidningen.

Prins Andrew får inte vara med

Besöket i Storbritannien är Donald Trumps tredje under sin tid som president. Under tisdagen väntar en mottagning i Buckingham Palace, som den skandalomsusade prins Andrew inte får delta i, enligt Daily Mail. Tidningen rapporterar att uppgifter gör gällande att det är drottning Elizabeth som fattade det tuffa beslutet efter den senaste tidens anklagelser mot prinsen. 

Hårda kritiken mot prins Andrew

Skandalen kring prins Andrew, 59, och hans vänskapsrelation med den dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein har uppmärksammats rejält i internationella medier den senaste tiden.

Den hårda kritiken mot prins Andrew blev till slut för mycket för drottning Elizabeth II, 93, som ska ha uppmanat honom att kliva tillbaka från sina kungliga uppdrag.

Se den utskällda intervjun med prinsen:

Prins Andrew har lämnat sina offentliga uppdrag för brittiska kungahuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.