Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningen kallar Harry till krismöte

Brittiska folkets kritik mot Harry och Meghan.
Drottning Elizabeth.Foto: ANDY RAIN / EPA
Hertiginnan Meghan och prins Harry.Foto: MEGA CHANNEL

Drottning Elizabeth kallar prins Harry till ett krismöte efter beskedet om att prinsen och hertiginnan Meghan vill ta ”ett steg tillbaka” som kungligheter, rapporterar Mirror.

Även prins Charles och prins William kommer att vara med vid måndagens möte på godset Sandringham i Norfolk.

Prins Harry och hertiginnan Meghans besked att de vill distansera sig från kungahuset fortsätter dominera nyheterna i Storbritannien. Nu vill drottning Elizabeth få klarhet i hur parets framtida situation i förhållande till kungahuset kommer att se ut – och det snarast.

”Drottningen, prins Charles, prins William och prins Harry kommer att träffas för första gången efter beskedet. Det finns mycket för familjen att ta ställning till. Förändringar för prinsens och hertiginnans roll i monarkin kräver djupgående diskussioner”, säger en källa med insyn i kungahuset till Mirror.

Drottningen kallar till krismöte på måndag

De diskussionerna kommer att inledas på måndag. Då har drottningen kallat till krismöte på godset Sandringham med alla inblandade utom hertiginnan Meghan som befinner sig i Kanada med sonen Archie. 

Enligt Daily Mail vill drottning Elizabeth ha detaljerna kring parets nya situation i förhållande till kungahuset utmejslade inom 72 timmar.

”Vad som blir nästa steg kommer att beslutas vid mötet på måndag. Det är fortfarande drottningens uttalade önskan att det här ska lösas så snart som möjligt. Det här ska lösas inom dagar, inte veckor”, säger källan till Mirror.

Men andra källor med insyn säger till Telegraph att det kan ta betydligt längre än ett par dagar att reda ut detaljerna kring prinsparets nya situation.

”Det här gäller deras framtid och deras liv. Det kommer inte att lösas på ett kick”, säger en källa.

Efter beskedet att prins Harry och hertiginnan Meghan avser att dela sin tid mellan Storbritannien och Kanada har det hållits möten mellan högt uppsatta personer inom kungahuset, regeringen och polisen där ett antal förslag ska ha presenterats om hur förändringarna skulle kunna hanteras. Dessa förslag är dock inte kända för allmänheten hittills.

TV: Prins Harry och hertiginnan Meghan vill dra sig tillbaka

Prins Harry och hertiginnan Meghan vill dra sig tillbaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.