Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Drottningen blir först med att få veta namnet

Nu väntar alla med spänning att få reda på vad den nya prinsessan ska heta. Enligt uppgifter till Daily Mail har Kate och William bestämt sig för ett namn men vill berätta det för drottning Elizabeth först. Foto: Rex Shutterstock
Under måndagen ska drottningen träffa den nya prinsessan när familjen åker till sitt privata hus i Norfolk. Foto: Ben Stevens

Kate och William har bestämt ett namn för prinsessan.

Men de vill berätta det för en viss person först – drottningen.

Under måndagen ska drottningen träffa den nya prinsessan när familjen åker till sitt privata hus i Norfolk.

– Drottningen och prins William har kommit väldigt nära de senaste åren och han litar på hennes omdöme fullt ut, säger en källa till Daily Mail.

På lördagen klockan 09.34 föddes en ny prinsessa.

Då fick prins George en lillasyster och Storbritannien en ny tronarvinge, nummer fyra i tronföljden.

Hertigparet av Cambridge, Kate och William, visade upp sin dotter för världen vid sjutiden på eftermiddagen samma dag och sedan åkte familjen till lugnet i Kensington Palace.

Nu väntar alla med spänning på namnet. Enligt uppgifter till Daily Mail har paret bestämt sig för ett namn men vill berätta det för drottning Elizabeth först.

Kommit varandra nära de senaste åren

Enligt uppgifter till tidningen har drottningen och William kommit väldigt nära de senaste åren och att William väljer att gå till henne för att prata före prins Charles.

Drottningen kommer att träffa sitt barnbarnsbarn under dagen, skriver Daily Mail, och då sannolikt i Norfolk, ungefär tjugo mil utanför London där familjen har sitt privata hus, Anmer Hall.

Redan har flera familjemedlemmar träffat den lilla prinsessan. Först ut var Kates mamma och syster, Carole och Pippa Middleton, som åkte in i en svart bil bakom grindarna till Kensington Palace på söndagen. Tätt efter kom farfar prins Charles och hans Camilla.

Prins Harry, som är på resa i Australien, har samtidigt skickat en hälsning.

– Hon är helt underbar. Jag kan knappt vänta på att få träffa henne, säger han enligt Kensington Palace.

Samtidigt tackar Kate och William för alla varma hälsningar och lyckönskningar de har fått från allmänheten.

"Hertigen och hertiginnan är väldigt tacksamma för alla gratulationer från människor från hela världen. Det betyder mycket för dem att så många har firat nedkomsten av deras nya dotter", skriver Kensington Palace på sitt Twitter-konto.

Finns flera favoriter

Men vad blir då namnet på den lilla prinsessan?

Storfavoriter är Alice och Charlotte, tätt följt av Elisabeth och Victoria, men uppstickaren Olivia har kommit in på slutet och blivit en stor favorit det med. Även Diana finns med på spelbolagens listor. Brittiska tidningarna skriver i flera krönikor varför namnet måste bli Diana, som en hyllning. Även Expressens hovreporter Johan T Lindwall har i en krönika skrivit om att det bara kan bli ett namn på prinsessan: Diana.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!