Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drottningen bad Barack Obama åka hem – ville sova

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Drottning Elizabeth II tillsammans med Barack Obama och Michelle Obama vid Buckingham Palace år 2009.
Foto: JOHN STILLWELL/AP
Före detta kanslern George Osborne.
Foto: LUKE MACGREGOR/EPA

Barack Obama var hedersgäst under en bankett vid Buckingham Palace år 2011 – en middag som drog ut på tiden.

Den före detta finansministern George Osborne har nu avslöjat hur drottning Elizabeth II ska ha bett honom säga till ex-presidenten att åka hem så att hon kunde gå och lägga sig, skriver The Daily Mail.

Att göra sig av med gäster är inte alltid lätt. När Barack Obama gästade en bankett på Buckingham Palace 2011, drog middagen ut på tiden så pass att drottning Elizabeth II fick vända sig till den dåvarande finansministern George Osborne för att be President Obama att avlägsna sig – så att hon kunde sova.

– Drottningen kom fram till mig och sa: ”Kan du säga till presidenten att det är sent och att jag vill lägga mig”, berättar George Osborne i ett tal online till prestigefyllda privatskolan St Paul's School, där han själv gått i skolan.

Barack Obama gästade banketten tillsammans med sin fru Michelle Obama, skriver The Daily Mail.

– Barack Obama hade det trevligt och drack vodka martinis med sina kamrater, och jag tänkte: ”Åh gud, jag kommer vara den personen som måste gå till honom och säga åt honom att åka hem”, säger George Osborne.

Minns du detta:
Här möts Greta och Obama: ”Vi är ett team”

Greta Thunberg mötte den tidigare presidenten hösten 2019.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.