Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drottningen ändrar nu taktik: ”Har fått nog”

Höjdpunkterna från omtalade intervjun med Harry och Meghan.
Drottningen har ledsnat på ryktesspridningen om vem som sagt vad. Nu kommer alla påståenden bemötas.
Drottning Elizabeth
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Prins Harry och hertiginnan Meghan.
Foto: Stella Pictures

Det brittiska kungahuset har gjort en poäng av att aldrig bemöta uppgifter om privata angelägenheter.

Men nu ska drottning Elizabeth ha fått nog efter de senaste veckornas rabalder kring huruvida hon tillfrågades innan Harry och Meghan döpte sin dotter till Lilibet.

Drottningen har instruerat sin stab att alltid bemöta osanna uppgifter om kungahuset, skriver Daily Mail.

Beslutet tar avstamp i att prins Harry och hertiginnan Meghan nyligen döpte sin nyfödda dotter till Lilibet. Ett smeknamn som den framlidne maken Philip givit drottningen.

Konflikten tog fart ordentligt när amerikanska Page Six rapporterade att Harry ringt upp drottningen och bett om lov att använda namnet. Sedan kom motsägande uppgifter från källor till BBC som gjorde gällande att drottningen inte alls tillfrågats.

Källor till Daily Mail bekräftar dock att de haft kontakt, men att Harry ”informerade, snarare än frågade” om valet av namn.

– Det verkar som att Harry och Meghans vänner gett pressen felaktig information om vad drottningen sagt, säger källan.

Drottningen har ”fått nog”

Nu har drottning Elizabeth tröttnat på ryktesspridning kring vad som sägs inom det brittiska kungahuset. Hon har tidigare gjort en poäng av att ”inte klaga eller kommentera” det som skrivs om hovet, men väljer enligt Daily Mail att göra avsteg från det.

Drottningen ska nu ha instruerat sin stab att alltid gå ut och bemöta felaktiga påståenden om kungahuset. Oavsett om de kommer från prins Harry och hertiginnan Meghan eller källor till dessa. 

– Hon har fått nog, säger en källa med insyn till Daily Mail.

Drottningens svar river ner skratt 

Tar sig an tårtan – med ett svärd.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.