Kronprinsessan Victorias förlossning närmar sig. Hovet har hela tiden uppgett att förlossningen är beräknad till mars, men från och med nu gapar Victorias jobbkalender tom. Foto: Pelle T NilssonKronprinsessan Victorias förlossning närmar sig. Hovet har hela tiden uppgett att förlossningen är beräknad till mars, men från och med nu gapar Victorias jobbkalender tom. Foto: Pelle T Nilsson

Kronprinsessan Victorias förlossning närmar sig. Hovet har hela tiden uppgett att förlossningen är beräknad till mars, men från och med nu gapar Victorias jobbkalender tom.

 Foto: Pelle T Nilsson
Förra gången förstod drottning Silvia att Victorias förlossning var nära - och fick rätt. Den här gången säger hon gåtfullt: – Vänta och se! Foto: Patrik C Ã SterbergFörra gången förstod drottning Silvia att Victorias förlossning var nära - och fick rätt. Den här gången säger hon gåtfullt: – Vänta och se! Foto: Patrik C Ã Sterberg

Förra gången förstod drottning Silvia att Victorias förlossning var nära - och fick rätt. Den här gången säger hon gåtfullt: – Vänta och se!

 Foto: Patrik C Ã Sterberg

Drottning Silvias gåtfulla babybesked

Publicerad

Förra gången förstod drottning Silvia att Victorias förlossning var nära - och fick rätt.

Här är hennes gåtfulla besked om kronprinsessans kommande förlossning:

– Vänta och se!

Under måndagen betade kronprinsessan Victoria av sitt sista officiella jobbuppdrag före den kungliga nedkomsten.

Hon träffade då på Stockholms slott Mogens Lykketoft, ordförande för FN:s generalförsamling. Under mötet pratade Victoria om FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Hovet har hela tiden uppgett att förlossningen är beräknad till mars, men från och med nu gapar Victorias jobbkalender tom.

Samtidigt arbetar den blivande tvåbarnspappan Daniel på med de kungliga plikterna. Under tisdagen besöker han Gävle för ett studiebesök på Lärvux, på kvällen ska han nyinviga sin gamla skola Perslundaskolan i Ockelbo. Och på torsdag besöker han Borlänge.

"Det vet man aldrig"

Kronprinsessan har själv inte sagt något om när det är dags.

Drottning Silvia, som snart blir mormor för fjärde gången, är spänd inför den stora nedkomsten och Expressen passade på att fråga henne när hon blir mormor igen.

– Vi ska inte ta ut något nu i förväg. Det viktiga är att kronprinsessan mår bra och det är vi alla glada för, säger Silvia.

När Estelle föddes 2012 sa drottningen en kort tid före nedkomsten "Nu handlar det bara om dagar." Är det likadant nu? Är det bara dagar kvar?

– Det vet vi inte. Det vet man aldrig, säger Silvia och ler. Det är barn nummer två, så det är då lite svårare.

"Wait and see!"

Sedan ger hon det gåtfulla beskedet:

– Wait and see! Vänta och se!

Under en resa i Peru i höstas berättade kronprinsessan Victoria för Expressen att de då inte hade tagit reda på vilket kön deras kommande barn har. Drottning Silvia säger sig heller inte veta.

– Jag har verkligen ingen aning, säger hon snabbt och tillägger:

– Och jag frågar inte heller!

Varför inte?

– Nej, vet du vad? Det gör man inte. Huvudsaken är att alla mår bra!

Då håller vi tummarna!

– Ja, tack, säger Silvia och skiner upp.

 

LÄS MER: Hovets inbjudan till att fira den nya bebisen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag