Drottning Elizabeth ställer in resa av hälsoskäl

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Drottning Elizabeth ställer in en planerad resa efter att hon ordinerats vila.
Foto: STEVEN PASTON / AP TT NYHETSBYRÅN

Storbritanniens drottning Elizabeth, 95, ställer in en planerad resa till Nordirland.

Enligt hovet har hon blivit ordinerad vila efter samtal med en läkare, skriver Sky News.

Orsaken till läkarbesöket ska inte vara coronarelaterad.

Vad som ligger bakom läkarnas rekommendation är oklart, men hovet uppger i ett uttalande att drottningen är vid gott humör och att hon motvilligt valt att ställa in resan.

”Drottningen skickar sina varmaste lyckoönskningar till Nordirlands invånare, och ser fram emot framtida besök”, uppger hovet i ett uttalande enligt Sky News.

Hovkommentator Rhiannon Mills säger till tv-kanalen att drottningen haft ett fullspäckat schema den senaste tiden.

– På många sätt är det inte förvånande att hon fått rådet att vila. De senaste veckorna har varit väldigt hektiska om man tänker på att hon är 95 år gammal.

Gick med käpp

Den senaste veckan har flera brittiska medier uttryckt oro över drottningens hälsa, detta efter att bilder publicerats där hon går med käpp – något som hon inte gjort i offentliga sammanhang sedan 2003, skriver People.

I skrivande stund väntas drottning Elizabeth fortfarande närvara vid klimatmötet COP26 som går av stapeln i Glasgow i slutet av oktober, skriver Sky News.

Drottningens hemliga relationer med presidenterna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.