Drottning Elizabeth på väg till sitt första möte med nyfödda Charlotte, på Kensington Palace. Foto: John StillwellDrottning Elizabeth på väg till sitt första möte med nyfödda Charlotte, på Kensington Palace. Foto: John Stillwell
Drottning Elizabeth på väg till sitt första möte med nyfödda Charlotte, på Kensington Palace. Foto: John Stillwell
Här visar Kate Middleton och prins William upp sin dotter för första gången. Foto: Alastair GrantHär visar Kate Middleton och prins William upp sin dotter för första gången. Foto: Alastair Grant
Här visar Kate Middleton och prins William upp sin dotter för första gången.  Foto: Alastair Grant

Drottning Elizabeth
har träffat Charlotte

Publicerad

Drottning Elizabeth har äntligen fått träffa Kate, prins William och deras nya prinsessa hemma på Kensington Palace.

Detta rapporterar The Telegraph.

I lördags klockan 09.34 föddes en ny prinsessa.

Då fick prins George en lillasyster och Storbritannien en ny tronarvinge, nummer fyra i tronföljden.

Hertigparet av Cambridge, Kate och William, visade upp sin dotter för världen vid sjutiden på eftermiddagen samma dag och sedan åkte familjen till lugnet i Kensington Palace.

Under måndagen blev det också bestämt att den nyfödda tjejen fått namnet Charlotte Elizabeth Diana. Det är en hyllning till prinsessan Diana som dog, bara 36 år gammal, i en biltunnel i Paris 1997.

Kort besök

Nu har också drottning Elizabeth fått träffa nyfödda Charlotte, hemma på Kensington Palace.

Detta rapporterar The Telegraph.

Besöket ska enligt tidningen dock ha varit mindre än en timme långt. Sedan tidigare har både Kates syster Pippa och mamma Carole Middleton varit på besök, skriver Daily Mail. Detta gäller också farfar, prins Charles, med sin Camilla.

Reser till Norfolk

Mötet med drottningen och födelseregistreringen under tisdagen innebär att William och Kate nu ordnat allting och ska börja resan till deras privata hus, tiorummaren Anmer Hall på Sandringham Estate i Norfolk, som de fått i present av just drottningen.

Huset ligger bara några minuters bilväg från drottning Elizabeth och prins Philip.

Kate planerar att vara ledig ett tag från sina uppdrag efter födseln, och prins William ska ta en paus i sin utbildning till ambulanspilot och vara pappaledig i två veckor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag