Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömvinnaren:
Går inte att ta in

Det tog en vecka – men nu är mannen som kammade hem 152 miljoner kronor på lotto förra onsdagen hittad.

– Drömmen har ju alltid varit att vinna en miljonvinst, men Drömvinsten… det här går inte att ta in, säger han.

Mannen hade uppgett ett telefonnummer till Svenska spel som han sällan använder.

Därmed gick han omkring lyckligt ovetande om att han förra onsdagen blev ekonomiskt oberoende när han prickade in sju rätt på Lotto och två rätt på Joker.

"Vad är det du säger?"

I går kväll fick han dock redan på att han blivit 151 999 213 kronor rikare när han äntligen besvarade Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonssons samtal.

- Vad är det du säger? 152 miljoner, det är ju helt sjukt! Fy fasen va mycket pengar, utbrast mannen som är i 50-årsåldern och bor i Stockholmsområdet, enligt Svenska spel.

- Jag rättar aldrig mina rader utan förnyar bara när det är dags. Det var en jädra tur att du ringde så jag inte såg det här på nätet. Då hade jag fått panik och svimmat. Det här är helt vansinnigt!

Bytte nummer

Att just han kammade hem den tredje största spelvinsten i Sveriges historia skulle dessutom visa sig bero på en lycklig omständighet.

- Jag bytte precis Lotto- och Jokernummer och dessutom satsar jag mindre nu för att det har gått trögt en tid och jag har inte vunnit något. Jag tänkte att då räcker det väl med att satsa 40 kronor i stället för en hundring, har han berättat.

Vad pengarna ska investeras i kräver nu lite fundering, menar han.

- Nu ska jag bara ta det lugnt och fundera över allt som hänt. Det finns ju mycket i livet som ändras nu. Jag kan köpa en ny bil istället för en begagnad. Eller bygga ett Zlatanhus, Ravelli är ju redan taget, ha ha…

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.