Det pekar uppåt för Ecuador. Carlos Tenorio gjorde 1-0 i första halvlekens 24:e minut.
Det pekar uppåt för Ecuador. Carlos Tenorio gjorde 1-0 i första halvlekens 24:e minut.

Drömläge för Ecuador

Publicerad
Uppdaterad
Ecuador har skaffat sig drömläge i grupp A.
I och med 2-0-segern mot Polen tog laget ett rejält kliv mot åttondelsfinalen - där de kan få möta Sverige.
- Vi kämpade verkligen hårt, sa målskytten Delgado i TV4 efter matchen.
Om Sverige tar sig vidare till åttondelsfinal kommer vi få möta ettan eller tvåan från grupp A. Tyskland är tippade att vinna den gruppen, Ecuador eller Polen lär knipa andraplatsen. Efter kvällens match mellan lagen lutar det åt att det blir sydamerikanerna som får möta ettan i Sveriges grupp B. Ecuador vann med 2-0 efter mål i första halvlek av Carlos Tenorio och i den andra av Augustin Delgado. - Vi har tagit ett enormt steg, men mycket återstår, sa Delgado. Polackerna verkade inledningsvis tagna av stundens allvar. De har nästan hemmaplan och på läktarna satt uppemot 30 000 rödklädda fans.

Stolp- och ribbträff

I andra släppte några knutar. Hela vägen nådde de dock aldrig. I stället kunde Ecuador kontra i 2-0. - Ecuador var väldigt starka försvarsmässigt, sa TV4:s expert Magnus Hedman. Närmst kom Krzynowek. I den 52:a minuten hade han en boll i mål, men blev felaktigt avblåst för offside. Polen hade även en stolp- och en ribbträff. - Jag väntar mig mycket mer av Polen, sa Hasse Backe. Ecuador vann ändå rättvist och har tagit ett stort steg mot åttondelsfinalen. Blir det Sverige kan vi behöva specialstudera lagets defensiv. Magnus Hedman var imponerad. - Ecuador var väldigt starka försvarsmässigt, sa TV4-experten. Efter dagens första matcher finns det i alla fall en sak svenskarna kan glädja sig åt. Om Tyskland vinner och Ecuador kommer tvåa i grupp A kommer vi slippa skräckmotståndarna Costa Rica i en eventuell åttondelsfinal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag