Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drogpåverkad man ska ha försökt skada barn

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Polisen har gripit en man som misstänkts för att ha trängt sig in i en villa och försökt skada de boende, däribland barn.

Larmet till polisen kom strax före klockan 20 på måndagen. En man ska ha tagit sig in i ett olåst hus i i Övre Adolfsberg i Örebro där det befann sig tre personer, däribland barn. 

”Han var mycket aggressiv och kastade glas mot mannen i huset som tillsammans med de övriga förskansade sig i ett sovrum på övervåningen där de låste in sig samtidigt som polis larmades till platsen”, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen lyckades inte ta sig in i sovrummet innan polis kom till platsen. I samband med gripandet gjorde han så kraftigt motstånd att polisen fick använda pepparsprej.

Mannen är nu misstänkt för grovt hemfridbrott, försök till misshandel, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott, eget bruk.

Polisen har inte fastställt mannens identitet men bedömer att han är i 30-årsåldern. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.