Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dramatisk biljakt på Södermalm

Flera smällar hördes på Ringvägen på Södermalm när polisen jagade en man. Bilföraren Lennart Olin blev påkörd av den flyende mannen.

– Det var en jävla smäll, jag fick ont i nacken, säger han till Expressen.

Det var vid femtiden på tisdagen som polisen observerade en förare på Söder som betedde sig misstänkt.

Han ska ha kört mot färdriktningen och uppvisat vårdslöshet i trafiken. När han inte stannade tog två polisbilar upp jakten på mannen som är i 25-årsåldern och hemmahörande i Stockholms län.

– Han körde mot färdriktningen och vägrade att stanna, säger polisens vakthavande befäl Pia Glenvik.

Bilföraren Lennart Olin var ute och körde med sin bil när han blev påkörd bakifrån av den flyende mannen.

– Det var en jävla smäll, jag fick ont i nacken. Han prejade mig i sidan. Jag trodde han skulle köra in i mig en gång till men sedan fortsatte han därifrån. Klart att det kändes jobbigt, säger han.

Ett hål syns i rutan på bilen, vilket ska vara till följd av ett batongslag, uppger Södermalmspolisen på Twitter. En vittne ska ha sett polisbilar färdas i över 100 kilometer i timmen i motsatt färdriktning på Hornsgatan. Polisen förklarar agerandet på Twitter.

– Ibland måste vi köra fort. Allt under hög säkerhet, skriver Södermalmspolisens yttre befäl på det sociala nätverket.

Sandra blev ögonvittne till den vilda färden. Klockan var 17.42 när en mörkblå Volvo passerade henne i hög fart på Rosenlundsgatan, förföljd av en polisbil.

– Det var en riktig biljakt. Bilen körde över körbanan och en taxi fick tvärbromsa för att inte krocka. Sedan körde både bilen och polisbilen mot rött när de svängde höger på Hornsgatan, säger hon.

I bilen satt en man i 30-årsåldern. Bara någon minut senare hade Sandra tagit sig mot tunnelbanehållplatsen Zinkensdamm där hon återigen fick syn på bilarna.

– Då hade polisen precis prejat bilen på Ringvägen vid Zinkensdamm. Det var fullt av poliser och det såg ut som att de hade satt upp en vägspärr, säger hon.

Mannen är nu misstänkt för rattfylleri och vårdslöshet i trafik och medtagen till förhör och kroppsbesiktning

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!