Dramatisk biljakt på Södermalm

Publicerad

Flera smällar hördes på Ringvägen på Södermalm när polisen jagade en man. Bilföraren Lennart Olin blev påkörd av den flyende mannen.

– Det var en jävla smäll, jag fick ont i nacken, säger han till Expressen.

Det var vid femtiden på tisdagen som polisen observerade en förare på Söder som betedde sig misstänkt.

Han ska ha kört mot färdriktningen och uppvisat vårdslöshet i trafiken. När han inte stannade tog två polisbilar upp jakten på mannen som är i 25-årsåldern och hemmahörande i Stockholms län.

– Han körde mot färdriktningen och vägrade att stanna, säger polisens vakthavande befäl Pia Glenvik.

Bilföraren Lennart Olin var ute och körde med sin bil när han blev påkörd bakifrån av den flyende mannen.

– Det var en jävla smäll, jag fick ont i nacken. Han prejade mig i sidan. Jag trodde han skulle köra in i mig en gång till men sedan fortsatte han därifrån. Klart att det kändes jobbigt, säger han.

Innehållet kunde inte laddas. Prova igen senare.

Ett hål syns i rutan på bilen, vilket ska vara till följd av ett batongslag, uppger Södermalmspolisen på Twitter. En vittne ska ha sett polisbilar färdas i över 100 kilometer i timmen i motsatt färdriktning på Hornsgatan. Polisen förklarar agerandet på Twitter.

– Ibland måste vi köra fort. Allt under hög säkerhet, skriver Södermalmspolisens yttre befäl på det sociala nätverket.

Sandra blev ögonvittne till den vilda färden. Klockan var 17.42 när en mörkblå Volvo passerade henne i hög fart på Rosenlundsgatan, förföljd av en polisbil.

– Det var en riktig biljakt. Bilen körde över körbanan och en taxi fick tvärbromsa för att inte krocka. Sedan körde både bilen och polisbilen mot rött när de svängde höger på Hornsgatan, säger hon.

I bilen satt en man i 30-årsåldern. Bara någon minut senare hade Sandra tagit sig mot tunnelbanehållplatsen Zinkensdamm där hon återigen fick syn på bilarna.

– Då hade polisen precis prejat bilen på Ringvägen vid Zinkensdamm. Det var fullt av poliser och det såg ut som att de hade satt upp en vägspärr, säger hon.

Mannen är nu misstänkt för rattfylleri och vårdslöshet i trafik och medtagen till förhör och kroppsbesiktning

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag