Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dramat efter mordet på läraren: ”Han skjuter”

Abdullakh Anzorov sköts av polis i en förort till Paris.
I samband med polisinsatsen sköt polisen också ihjäl en person: Den 18-årige mördaren Abdullakh Anzorov, en flykting med tjetjenskt ursprung.
Innan han sköts ner skrek han ”allahu akbar” – Gud är störst – enligt franska medier.
Ett filmklipp inifrån en trädgård visar delar av dramat under den skarpa insatsen. På bilderna syns hur poliserna siktar mot mannen och skriker: ”Lägg dig ner!”

Läraren Samuel Paty, 47, visade en bild på profeten Mohammed för sin klass.

För det blev han hotad, kallad islamofob – och brutalt halshuggen på gatan.

Ett filmklipp visar kaoset innan polisen sköt ihjäl mördaren.

– Lägg dig ner, skriker poliserna i klippet.

Tio personer har gripits efter mordet på den franske läraren Samuel Paty, 47, utanför Paris på fredagen. Han halshöggs på gatan.

I samband med polisinsatsen sköt polisen också ihjäl en person: Den 18-årige mördaren Abdullakh Anzorov, en flykting med tjetjenskt ursprung.

Innan han sköts ner skrek han ”allahu akbar” – Gud är störst – enligt franska medier. Mordet kallas för en terrorattack.

Ett filmklipp inifrån en trädgård visar delar av dramat under den skarpa insatsen. På bilderna syns hur poliserna siktar mot mannen och skriker:

– Lägg dig ner!

– Han skjuter! 

– Han skjuter!

– Det är kulor!

Visade bild på Mohammed – mördades

Dagar innan Samuel Paty, som var historielärare, mördades hade han hållit en lektion om yttrandefrihet, där han visade upp en bild av profeten Mohammed i samband med att han förklarade terrordådet mot tidningen Charlie Hebdo i Paris 2015.

– Han sa åt dem att han skulle visa en bild och bad de som ville att lämna klassrummet så att de inte skulle bli upprörda eller chockerade, har en förälder sagt till Franceinfo.

Efter lektionen fick Paty flera klagomål och dödshot, och han anklagades för att vara islamofob och rasist. Sen attackerades han med kniv och fick huvudet avskuret.

Inträffade i en förort till Paris: ”Terrorism”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.