Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är inte fyra partier som litar på varandra”

Finansminister Magdalena Andersson på väg till riksdagen måndagen den 21 september.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Magdalena Anderssons budget är historiskt stor. 105 miljarder skulle göra det enkelt för partierna att komma överens, sades det.

Tvärtom var det svårare än på länge.

– Vi tycker olika, vi pratar olika språk. Det är inte ett samarbete med fyra partier som litar på varandra, säger en person som satt i förhandlingsrummet. 

Expressens Torbjörn Nilsson och Maggie Strömberg berättar hela historien om hur budgeten kom till, och vad det säger om januarisamarbetet.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Bibliotekskvinnans hemlighet: Barnporr och knark för miljoner

Bundna barn • Hänglåsväska • ”Kåt av det”

Experternas avrådan: ”Tycker inte det är okej”

Coronaråden om ✔ Kollektivtrafik ✔ AW ✔ Weekendresor

”De pengarna har jag inte med min låga pension”

Guns tandläkarbesök kostade 6 000 kronor