Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drag-prästen dödshotad om sagostunden för barn

Lars Gårdfeldt, präst och hbtq-aktivist, är van vid att få hot och hat riktat mot sig. ”Ibland kryper det under skinnet”, säger han.
Foto: Malin Lingnert / Svenska kyrkan
Lars Gårdfeldt skulle ha läst sagor som dragqueen på Stadsbiblioteket i Göteborg på söndag. Efter att ha tagit emot dödshot ställs arrangemanget in.
Foto: JAN WIRIDEN

Premium: Prästen och hbtq-aktivisten Lars Gårdfeldt skulle, som dragqueen, ha läst sagor för barn på Stadsbiblioteket i Göteborg i helgen.

Men sagostunden är inställd efter att han blivit hotad till livet.

– Jag vågar inte ta risken. Jag har utsatts för hot så många gånger och har nog blivit lite avtrubbad, men den här gången kröp det under skinnet, säger Lars Gårdfeldt.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.