Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drabbades av jättehagel

13-årige Tim Pettersson och hans familj råkade ut för hagelstormen i Sollefteå vid lunchtid på tisdagen.

- Det kom först småhagel, sedan kom jättebamsingarna. Det var helt galet, säger hans mamma Carola Andreasson.

13-årige Tim Pettersson från Tyresö är på semester i Forsmo i Sollefteå kommun. Vid lunchtid på söndagen kom en rejäl regnskur. Därefter kom haglet. Och det kom med besked. Familjen gick ut på farstukvisten och såg hagelkulor stora som golfbollar slå i backen.

- Först var det småhagel, sedan kom jättebamsingarna. Vi har en studsmatta på tomten, och hagelkulorna hoppade på den och vidare ut på vägen. Så det var tur det inte kom någon bil och körde förbi just då, säger Carola.

Däremot kan familjens bilar ha fått bucklor.

- Min svågers bil tror vi har fått bucklor. Det var flera nere i byn som drabbats. En kille hade fått rejäla bucklor på sin huv. Det var helt galet, säger mamma Carola Andreasson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.