"Dra tillbaka militären - annars dödas han"

Publicerad
Uppdaterad
Dra tillbaka militäroffensiven från Gaza - annars avrättas den 19-åriga israeliska soldaten Gilad Shalit.
Detta hotar nu den palestinske gruppen Folkets motståndskommittéer Israel med.
Läget på Gazaremsan blir alltmer spänt. Hamas betraktar Israels tillfångatagande av 64 ledande Hamasmedlemmar som "öppet krig" och lovar hämnd om Israel inte omedelbart avlägsnar sin militär. Israels regering säger att man inte startat krig, utan vill ha Gilad Shalit som kidnappats tillbaka. Den palestinska gruppen Folkets motståndskommittéer hotar att döda Shalit om Israel fortsätter sin militäroffensiv i Gazaremsan.

"Fulla ansvaret"

Gruppens talesman Abu Abir säger till AFP att soldatens liv hänger på Israels premiärminister Ehud Olmert och försvarsminister Amir Peretz. - De kommer att ha det fulla ansvaret för den kidnappade soldatens liv om aggressionen fortsätter, säger han. Men detta har inte fått Israel att sänka tonläget. I dag lovar Israel att fler medlemmar av Hamas ska gripas. - Israels ändrade riktlinje gentemot ministrar och parlamentariker som är medlemmar och aktivister i Hamas genomfördes efter godkännande av rättsväsendet, och Israel tänker gripa fler medlemmar i Hamas, skriver det israeliska utrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag