Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dottern hyllar Saddam Husseins "krigare"

Saddam Husseins dotter, Raghad hyllar sin ”fars krigare” mot regeringen i Bagdad.

BEIRUT. Saddam Husseins dotter, Raghad hyllar sin ”fars krigare” mot regeringen i Bagdad.

Hon bekräftar tidigare uppgifter om att det är Saddams gamla armé som ligger bakom offensiven.

– Jag är stolt över min farbror, Izzat al-Douris seger och min fars hjältar, säger Raghad till Qatarfinansierade tidningen al-Quds al-Arabi.

Saddam Husseins äldsta dotter, Raghad, 45 bekräftar tidigare uppgifter om att de beväpnade grupper som senaste dagarna erövrade en rad städer i norra Irak består till stor del av soldater från Saddam Husseins gamla armé.

I en kort telefonintervju med Londonbaserad tidning al-Quds al-Arab som finansieras av Qatar säger Raghad att hon är hoppfull.

– Jag följer utvecklingen minut för minut och är glad över det som sker. Jag är glad för min fars hjältars framgång, säger Raghad.

"Det är vår gamla armé"

Expressen avslöjade för två dagar sedan att de beväpnade grupper som ligger bakom den snabba offensiven mot regeringstrupper i norra Irak, till stor del består av Saddam Husseins gamla armé. Två högt uppsatta generaler från den upplösta armé.

– Det är inte ISIS som ligger bakom framgångarna utan det är vår egen gamla armé, sa en general i al-Falluja.

På ett par dygn har en rad städer, bland annat Iraks näst största stad, Mosul och Saddam Husseins egen hemort Tikrit fallit i beväpnade gruppers händer.

Enligt tidigare uppgifter ska Saddam Husseins vicepresident Izzat al-Douri hålla tal och förklara att det som sker är revolution.

– Jag är stolt över min farbror, Izzat al-Dourris seger, säger Raghad.

"Hoppfull om att kunna återvända"

Raghad är Saddam Husseins äldsta dotter. Hon lever i exil i Jordanien och är efterlyst av nuvarande styret i Irak. Nu är hon hoppfull.

– Jag vet att jag kanske inte kan återvända till Irak snart, men jag är hoppfull om att en dag ska kunna åka tillbaka till mitt hemland Irak och dess städer som nu reser nu sig. Jag är glad att jag kommer att kunna besöka min fars grav och läsa verser ur Koranen, säger Raghad till tidningen.

Hon är mest stolt över att Saddams egen hemort Tikrit är ”befriat från regeringstrupper”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.