Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dörrvakt i polisförhör om dubbelmordet

Mördarjakt. Över hundra poliser jagade i natt efter den som brutalt högg ihjäl 8-årige Mohamed Ammouri och 56-åriga Anna-Lena Svenson.
LINKÖPING. Polisen granskar tre heta namn i jakten på dubbelmördaren:
 • Den mystiske nyckelmannen.

 • Den hotfulle missbrukaren.

 • Den våldsamme krogvakten.

 • I går hördes krogvakten av polisen.
 • Polisen har gjort flera fynd i jakten på mördaren. I en papperskorg på Djurgårdsgatan har en svart alternativt mörkblå stickad mössa hittats. På tidningsstället fanns också blodfläckar, som polisen misstänker kommer från dubbelmördarens offer. Allt enligt tidningen Östgöta Correspondenten. För polisens tekniker kan fyndet vara helt avgörande, då tekniker kan säkra DNA från hårstrån eller hudavlagringar i mössan. Det tillsammans med blodfläckar och fyndet av en butterflykniv på mordplatsen är polisens bästa spår. Det kan med hundra procents säkerhet knyta en gärningsman till brottet.

  Attackerad två gånger

  Enligt vittnen på mordplatsen blev den mördade Anna-Lena Svenson attackerad två gånger innan gärningsmannen flydde från platsen. Den 39-årige före detta krogvakten dömdes förra året för att ha misshandlat Mohamad Ammouris pappa. Tidigare har han fällts för vållande till annans död. – Jag kan förstå om polisen intresserar sig för mig. Men jag har inget att dölja, säger den före detta krogvakten. Han talade själv i går med polisen. – Det stämmer att jag kom i bråk med Hassan Ammouri inne i deras databutik, säger han.

  Medgav misshandel

  I tingsrätten medgav den före detta krogvakten misshandel. Den före detta krogvakten dömdes 1997 för vållande till annans död. Han brottade ned en berusade gäst på restaurang Devoes i Linköping. Linköpings tingsrätt dömde vakten till två månaders fängelse. Sent i natt fick polisen även tips om en man som uttalat starkt hat mot pappan. Mannen brukar gå beväpnad med kniv. Den utpekade mannen beskrivs som psykiskt förvirrad och beroende av både droger och alkohol. – Han har talat om Hassan Ammouri flera gånger och uttalat ett starkt hat mot honom, säger en person som Expressen talat med. Orsaken till hatet ska bottna i en oenighet om bland annat pengar. Polisen fick i går ett flertal uppgifter om mannen och även ingående information om hur han vid flera tillfällen försökt få hjälp för att "hämnas" på Hassan Ammouri. Polisen hade sent i natt inte vidtagit några åtgärder mot honom. Även "Nyckelmannen" är högaktuell i jakten på dubbelmördaren.

  Okänd 20-åring

  Expressen avslöjade i går att två mystiska män besökt Tornhagens skola och två förskolor som ligger i närheten av mordplatsen. En av männen, som är mellan 40 och 50 år, har identifierats av polisen. Han är inte misstänkt för brott i samband med dubbelmordet och anses inte heller utgöra något hot på skolan. Den andre mannen däremot, som är i 20-årsåldern, vet polisen ännu inte vem han är. – Han är inte identifierad, avslöjar kommissarie Thommy Håkansson, som leder mordutredningen. "Nyckelmannen" fick sitt namn sedan han strukit runt och frågat efter nycklar och mobiltelefoner på Tornhagens skola och två förskolor.

  Logga in för att följa

  Det är gratis och går snabbt!