Mördarjakt. Över hundra poliser jagade i natt efter den som brutalt högg ihjäl 8-årige Mohamed Ammouri och 56-åriga Anna-Lena Svenson.
Mördarjakt. Över hundra poliser jagade i natt efter den som brutalt högg ihjäl 8-årige Mohamed Ammouri och 56-åriga Anna-Lena Svenson.

Dörrvakt i polisförhör om dubbelmordet

Publicerad
Uppdaterad
LINKÖPING. Polisen granskar tre heta namn i jakten på dubbelmördaren:
 • Den mystiske nyckelmannen.

 • Den hotfulle missbrukaren.

 • Den våldsamme krogvakten.

 • I går hördes krogvakten av polisen.
 • Polisen har gjort flera fynd i jakten på mördaren. I en papperskorg på Djurgårdsgatan har en svart alternativt mörkblå stickad mössa hittats. På tidningsstället fanns också blodfläckar, som polisen misstänker kommer från dubbelmördarens offer. Allt enligt tidningen Östgöta Correspondenten. För polisens tekniker kan fyndet vara helt avgörande, då tekniker kan säkra DNA från hårstrån eller hudavlagringar i mössan. Det tillsammans med blodfläckar och fyndet av en butterflykniv på mordplatsen är polisens bästa spår. Det kan med hundra procents säkerhet knyta en gärningsman till brottet.

  Attackerad två gånger

  Enligt vittnen på mordplatsen blev den mördade Anna-Lena Svenson attackerad två gånger innan gärningsmannen flydde från platsen. Den 39-årige före detta krogvakten dömdes förra året för att ha misshandlat Mohamad Ammouris pappa. Tidigare har han fällts för vållande till annans död. – Jag kan förstå om polisen intresserar sig för mig. Men jag har inget att dölja, säger den före detta krogvakten. Han talade själv i går med polisen. – Det stämmer att jag kom i bråk med Hassan Ammouri inne i deras databutik, säger han.

  Medgav misshandel

  I tingsrätten medgav den före detta krogvakten misshandel. Den före detta krogvakten dömdes 1997 för vållande till annans död. Han brottade ned en berusade gäst på restaurang Devoes i Linköping. Linköpings tingsrätt dömde vakten till två månaders fängelse. Sent i natt fick polisen även tips om en man som uttalat starkt hat mot pappan. Mannen brukar gå beväpnad med kniv. Den utpekade mannen beskrivs som psykiskt förvirrad och beroende av både droger och alkohol. – Han har talat om Hassan Ammouri flera gånger och uttalat ett starkt hat mot honom, säger en person som Expressen talat med. Orsaken till hatet ska bottna i en oenighet om bland annat pengar. Polisen fick i går ett flertal uppgifter om mannen och även ingående information om hur han vid flera tillfällen försökt få hjälp för att "hämnas" på Hassan Ammouri. Polisen hade sent i natt inte vidtagit några åtgärder mot honom. Även "Nyckelmannen" är högaktuell i jakten på dubbelmördaren.

  Okänd 20-åring

  Expressen avslöjade i går att två mystiska män besökt Tornhagens skola och två förskolor som ligger i närheten av mordplatsen. En av männen, som är mellan 40 och 50 år, har identifierats av polisen. Han är inte misstänkt för brott i samband med dubbelmordet och anses inte heller utgöra något hot på skolan. Den andre mannen däremot, som är i 20-årsåldern, vet polisen ännu inte vem han är. – Han är inte identifierad, avslöjar kommissarie Thommy Håkansson, som leder mordutredningen. "Nyckelmannen" fick sitt namn sedan han strukit runt och frågat efter nycklar och mobiltelefoner på Tornhagens skola och två förskolor.

  Tack för att du hjälper oss!

  Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

  Stort tack!

  Tack!

  Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

  En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

  Thomas MattssonAnsvarig utgivare

  Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

  Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

  Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

  "Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

  Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


  Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

  Till Expressens startsida

  Mest läst i dag