Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dörrbyte på Nya Karolinska kommer kosta 1,2 miljoner

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: EMIL NORDIN

Att flytta en vattenkran kommer kosta 140 000 kronor. Priset för att sätta upp en hylla landar på 100 000. Och när det blir aktuellt att bygga om en nödutgång till en vanlig dörr kommer det att kosta hela 1,2 miljoner. Prislappen på kommande förändringar och underhåll på Nya Karolinska i Solna kommande år landar på drygt 60 miljoner, rapporterar Svenska Dagbladet.

Bakom de saftiga priserna döljer sig Swedish Hospital Partners (SHP) och företaget Coor Service Management, som tagit hem underavtalet på alla tilläggsarbeten under de kommande åren fram till år 2040.

Vd:n för SHP avböjer enligt tidningen att kommentera utan hänvisar till landstinget. Enligt landstingets direktör för landstingets strategiska fastigheter och investeringar, Marit Brusdal Penna, pågår en granskning av SHP:s prissättning.

– Det är hårt reglerat i avtalet om hur olika frågor ska lösas och det följer vi. Men generellt i branschen är det dyrt att göra förändringar i efterhand, men kostnaderna är inte orimliga, säger hon till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.